BARÇA
Esports Barça 07/10/2012

El Barça empata amb el Madrid en un clàssic vibrant i segueix a vuit punts dels blancs (2-2)

Cristiano Ronaldo i Messi han estat els autors dels gols. Adriano ha jugat de central i Alves s'ha lesionat i ha deixat el seu lloc al terreny de joc a Montoya

Nuria García
Leo Messi celebra el gol al Camp Nou en el Barça-Reial Madrid / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça ha empatat a dos gols contra el Reial Madrid al Camp Nou. Cristiano Ronaldo i Messi han estat els golejadors del partit. El portuguès ha fet avançar el Madrid, però dos gols de Messi han capgirat el marcador abans que Cristiano establís l'empat definitiu (2-2). Després del clàssic, els blaugranes segueixen líders de Primera Divisió, a vuit punts del Madrid.

El Barça ha sortit al clàssic amb molta força, mentre que el Madrid ha buscat pilotades llargues. Les baixes en defensa han fet que el tècnic blaugrana, Tito Vilanova, apostés per Adriano al centre de la defensa fent parella amb Mascherano. Tot i la intensitat dels blaugranes, el Madrid ha estat el primer a avisar. Al minut 5, Di María des de lluny ha xutat, però la pilota ha sortit alta.

Al minut 12, Benzema, tot sol, podria haver fet el primer per als blancs, però la rematada que ha fet des de la punta esquerra d'atac del Madrid ha marxat fora molt desviada. Tot just sis minuts més tard, Sergio Ramos ha provat sort amb un cop de cap que també ha sortit fora.

El Barça ha reaccionat, i al minut 20 ha rematat per primer cop entre els tres pals. Iniesta, des de fora de l'àrea, ha estat el primer a xutar, però la rematada ha marxat. Tot just en la següent jugada, i després d'un bon joc col·lectiu dels de José Mourinho, Cristiano Ronaldo ha col·locat un xut potent al primer pal i ha fet avançar el Madrid. A més, Benzema ha perdonat el segon (min 24) abans que Dani Alves es lesionés i hagués de substituir-lo Montoya (min 27).

Amb el gol del Madrid, al Barça li ha costat trobar continuïtat, però just quan semblava que els blancs controlaven el partit, Messi ha fet l'empat. L'argentí ha aprofitat que li ha caigut la pilota als peus dins l'àrea després de diversos rebots i no ha perdonat. Messi, que feia tres partits que no veia porteria, aconseguia l'empat abans del descans (min 30).

En el segon temps, el Madrid ha sortit com en la primera part, però el Barça ha tornat a ser molt més efectiu. Així, després d'una falta en què l'àrbitre ha perdonat la segona groga a Xabi Alonso, Messi ha avançat el Barça amb un gran xut de falta directa (min 60). L'alegria, però, ha durat tan sols cinc minuts, ja que Cristiano Ronaldo ha aprofitat una bona assistència d'Özil per tornar a empatar el partit.

Novament de falta, Messi podria haver fet el 3-2, però la pilota, a diferència de l'acció anterior, ha sortit desviada. A dos minuts per al final, Montoya ha estavellat la pilota al travesser després d'un potent xut des de fora de l'àrea, i una falta de Xavi ha desviat la tanca defensiva a córner (min 89). Ja en l'afegit, en una gran contra, Pedro ha rematat fregant el pal de la porteria de Casillas. En els últims minuts, el Barça ha atacat, però el gol del triomf no ha arribat.

BARÇA 2

REIAL MADRID 2

Barça: Valdés; Alves (Montoya 27'), Mascherano, Adriano, Jordi Alba; Iniesta, Busquets, Xavi; Messi, Cesc (Alexis 62') i Pedro.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Di María, Özil (Kaká 79'), Cristiano Ronaldo, i Benzema (Higuaín 61').

Gols: 0-1 (22') Cristiano Ronaldo. 1-1 (30') Messi. 2-1 (60') Messi. 2-2 (65') Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Delgado Ferreiro (basc). Targetes grogues: a Pedro (39'), Xabi Alonso (42'), Busquets (53'), Özil (56'), Pepe (77'), Arbeloa (89')