Barça
Esports Barça 12/03/2013

El Barça busca retrobar el seu joc ofensiu per remuntar contra el Milan

Els blaugranes necessiten fer dos gols per forçar la pròrroga i tres o més per accedir als quarts de final de la Lliga de Campions. Un gol dels italians forçaria els blaugranes a haver de marcar-ne quatre

Natalia Arroyo
2 min
Els jugadors del Barça fan un rondo d'escalfament

BarcelonaEl Barça té un repte majúscul: aixecar un 2-0 en contra davant el Milan al Camp Nou (20.45h, TV3 / TVE). Els blaugranes intentaran desplegar el seu millor futbol per remuntar l'eliminatòria i accedir als quarts de final de la Lliga de Campions. Xavi, que ha entrat en la convocatòria tot i no tenir encara l'alta mèdica, pot ser decisiu per portar el ritme d'un partit que reclama tanta gestió emocional com precisió tècnica i claredat tàctica.

La grandesa de l'escenari i l'emoció de la cita ja no espanten. L'equip ha acumulat males experiències quan s'ha revolucionat en excés, quan, involuntàriament, ha canviat el seu estil serè per buscar el gol pel camí recte, oblidant el pas necessari per la base del joc. "Contra l'Inter ens vam obsessionar per entrar pel mig i no vam obrir prou les bandes", va reconèixer dilluns Piqué en roda de premsa. Aprofitar l'amplada del Camp Nou, explotar les bandes per estirar el rival i fer circular la pilota amb agilitat és bàsic per derrotar un Milan que va viure massa tranquil a l'anada. Els italians, de fet, es debaten entre anar a buscar un gol que obligui el Barça a fer-ne quatre, o tancar-se i defensar el 2-0 de l'anada. La baixa de Pazzini podria fer que Allegri aposti per un 4-4-2 en rombe en detriment de l'efectiu 4-3-3 que va fer servir a l'anada. La polivalència de Boateng l'hi permet jugar amb tots dos sistemes.

Pel que fa al Barça, hi ha diverses incògnites que Jordi Roura no va aclarir en la seva compareixença. La primera, és quins riscos estaran disposats a assumir els blaugranes d'inici i si sortiran amb una defensa de tres o de quatre, i quin recorregut es deixarà a Alves i Jordi Alba als laterals. D'altra banda, la poca productivitat d'Iniesta a l'extrem a Milà el fa guanyar opcions de tornar a jugar d'interior, fet que podria afectar a la titularitat de Cesc. El lloc en banda del manxec se'l reparteixen Alexis, Villa, Tello, apostes més verticals i més pures. Entre ells i Pedro hauran de provocar esquerdes en la defensa 'rossonera' per obrir espais a Messi, pràcticament invisible a Milà.

De fet, aquesta és la clau del partit: que el Barça aconsegueixi connectar amb l'argentí a tres quarts de camp, fent-lo protagonista del final de les jugades i no pas de l'inici, on serà determinant l'estat físic de Xavi i l'aportació d'Iniesta. Si el Milan torna a aconseguir que Messi baixi a organitzar, el Barça serà més lent i menys rematador.

En un dia de remuntada, de gols, Messi ha de trepitjar més l'àrea que el cercle central. Qui l'acompanyi al mig i a dalt serà determinant.

stats