Futbol femení
Esports Barça 06/12/2017

L'Atlètic pateix amb l'Espanyol però guanya i deixa sense efecte la victòria del Barça a Sevilla

Les matalasseres superen el pànic d'un empat a Sant Adrià i troben el gol a falta de deu minuts

Berta Pujadas protegint la pilota davant la seva portera Mimi i la matalassera Esther González

BarcelonaLa jornada intersetmanal de la Lliga Iberdrola no mourà res a la part alta de la classificació, després de les victòries del Barça i de l'Atlètic de Madrid, però deixarà el record d'un Espanyol que està tornant a ser competitiu contra els rivals més forts de la Lliga. Esperonat pel punt sumat dissabte a València, l'equip blanc-i-blau ha posat contra les cordes al vigent campió, i a punt ha estat d'esgarrapar un punt, si no arriba a ser perquè Monica Hickmann, al minut 78, ha desfet l'empat i ha aconseguit el 0-1 definitiu.

Les matalasseres han celebrat el gol com si fos mitja Lliga, conscient que no podien fallar per conservar la renda de tres punts amb les blaugranes, que dues hores abans havien fet els deures a Sevilla. Amb la pressió d'aquest triomf culé, l'Atlètic ha saltat a la gespa de Sant Adrià del Besòs amb la intenció de treure's de sobre l'Espanyol per la via ràpida. Les matalasseres han activat el seu mode piconadora del tram inicial, però han topat contra un mur blanc-i-blau, plantat al davant de la portera Mimi, que refusava tots els xuts que rondaven la seva àrea.

La resistència catalana ha anat donat ànims a les locals, que han pogut marxar al descans amb un gol, fins i tot, però els guants de Lola Gallardo ho han evitat, a xuts de Paloma Fernández i Dominika. Al segon temps, l'Espanyol ha igualat les forces i ha frenat el setge, però, quan ja començava a assaborir el punt, ha encaixat el gol que l'ha privat de la victòria.

El Barça celebra el primer gol contra el Sevilla

Ha sigut un gol que ha enxampat l'expedició del Barça tornant de Sevilla, després de superar el Sevilla, un dels equips ascendits de la temporada, per 0-2 gràcies als gols d'Andressa Alves i Ruth García al primer temps.

No ha fet falta més, perquè el partit ha tingut un únic dominador des del principi. El Sevilla, plantat amb un 3-5-2 molt replegat, només ha pogut defensar-se contra un Barça concentrat, però poc fresc. Encallat en l'entramat dens de l'equip andalús, que ha convertit el partit en un intent, sovint frustrat, d'esquerdar el mur local. En aquest context, només Lieke Martens, que ha arribat a estavellar un xut al pal, ha semblat tenir una marxa més, una solució. De les seves botes, de fet, ha nascut l'acció determinant per desencallar el xoc, una falta de la central Maite Albarrán dins de l'àrea que Andressa Alves ha convertit en el 0-1 des dels onze metres.

Maite Albarrán fa penalti sobre Lieke Martens

El penal ha donat tranquil·litat al Barça, que ja patia per si l'empat sense gols s'allargava gaire més. Aprofitant l'empenta del gol, les blaugranes han intensificat el seu atac a camp contrari per mirar d'ampliar l'avantatge abans del descans, i s'han trobat el premi en l'últim sospir del primer temps, quan Ruth García ha caçat una pilota solta en un córner per fer el segon.

Al segon temps, i malgrat els esforços individuals de Martens i, al final, l'aportació sempre dinàmica de Bárbara Latorre, el Barça no ha tornat a marcar i s'ha limitat a controlar el partit perquè el Sevilla no pogués ni tan sols espantar-lo.