BARÇA
Esports Barça 07/02/2012

El Barça expressa el seu dol per la mort de Tàpies, l'autor del cartell del centenari del club

El crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle va definir com a "cartell magnífic" l'obra de Tàpies presentada al febrer de 1998 per commemorar el Centenari del club

Ara
1 min
La presentació del cartell del Centenari del Barça, amb Tàpies i Jordi Pujol

BarcelonaEl Barça ha fet arribar a la família de l'artista català el seu dol per la mort de qui fou l'autor del cartell oficial del centenari del club. El president Sandro Rosell va fer públic el dol a través del seu twitter. El club ha recordat que Tàpies va aportar el seu talent al centenari quan va crear el cartell del centenari amb una notícia a la pàgina web oficial, on es recorda com aquell 1998 el crític i historiador de l'art Daniel Giralt-Miracle va analitzar l'obra de Tàpies amb aquestes paraules: "En aquest magnífic cartell, Tàpies deixa les coses molt clares: els colors, les formes i els signes estan al servei d'una sola idea i giren a l'entorn d'un concepte principal: la 'B' majúscula del Barça, la 'B' de la ciutat de Barcelona i els anys del Centenari: 1899-1999".

L'obra d'Antoni Tàpies es va presentar de manera oficial al Museu del Club el 17 de febrer del 1998. L'acte va comptar amb l'assistència del president del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, a més d'una àmplia representació de la societat civil catalana, encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol. També van assistir els expresidents Enric Llaudet i Agustí Montal.

L'obra original es va exposar de manera permanent des del 22 de febrer a l'espai que el Museu del FC Barcelona va destinar al Centenari, juntament amb les creacions i els objectes relacionats amb aquesta commemoració, que va tenir en el cartell de Tàpies l'obra central. Actualment l'obra s'ubica a l'àmbit dels cartells dels aniversaris del Barça, al costat dels commemoratius dels 25, 50 i 75 anys.

stats