Barça
Esports Barça 10/06/2011

Londres reclama 6.700 euros a un culer que va danyar l'estàtua d'Eros de Picadilly Circus

Un jove de 24 anys que estudia a la capital britànica va ser arrestat durant les celebracions pel títol del Barça per escalar l'emblemàtica figura

Agències
2 min
L'estàtua d'Eros a Picadilly Circus a Londres.

LondresUn jove culer de 24 anys podria arribar a pagar una factura de més de 6.700 euros després de trencar una part de l'emblemàtica estàtua d'Eros a Picadilly Circus durant les celebracions per la victòria del Barça a la final de la Champions. El jove, que estudia en una universitat de la capital britànica, va ser arrestat a les 22.35 del dissabte 28 de maig després d'escalar l'estàtua, segons han confirmat fonts de la policia anglesa a l'ACN. El noi va rebre un avís per danys criminals i va ser posat en llibertat. El districte de Westminster vol que pagui la reparació, o si aquesta és impossible, que cobreixi amb els seus diners el cost de la substitució de l'estàtua per una rèplica.

Segons ha explicat un portaveu del districte de Westminster, en escalar l'estàtua el jove va trencar el fil de l'arc d'Eros, i tot l'arc va quedar fora de lloc. El número dos del districte, Robert Davis, ha assegurat en un comunicat que l'actitud del jove "dóna una mala reputació als fans del futbol". "Volem que els seguidors de l'esport gaudeixin de les seves visites a Londres, però no tolerarem estupideses com la que en aquest cas va comportar que un dels monuments més icònics de Londres resultés danyat", ha afegit.

El jove seguidor del Barça podria fer front a una factura de més de 6.700 euros, especialment si l'estàtua s'ha de substituir completament. "Els diners públics no s'han de malgastar arreglant actes de vandalisme. Per això reclamarem la quantitat de diners que costi reparar l'estàtua a la persona involucrada", ha assegurat Davis. Ara, el districte està avaluant els costos totals de la reparació per decidir la xifra exacta de la factura final que haurà de pagar el seguidor del Barça.

Es dóna el cas que l'estàtua ja va haver de ser reparada l'any passat després que un aficionat espanyol la trenqués durant les celebracions per la victòria d'Espanya a la final del Mundial.

stats