BARÇA
Esports Barça 19/02/2012

Festival del Barça contra el València al Camp Nou amb un Messi espectacular (5-1)

Els de Pep Guardiola remunten el gol inicial del valencianista Piatti (8') amb quatre grans gols de Leo Messi i un altre de Xavi, que tot just acabava de sortir

N. García
Messi celebra un dels seus gols amb els seus companys

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un bon triomf davant el València. Els de Guardiola han hagut de remuntar i han acabat tenint moltíssimes oportunitats per poder acabar el matx amb un marcador molt més ampli.

Tot i això, el València s'ha avançat amb un gol de Piatti (8'). Una centrada de Feghouli des de la banda dreta ha estat caçada per Piatti i aquest ha aprofitat una errada defensiva del Barça per superar Valdés. Tot i això, tres minuts més tard, Alexis ha assistit Pedro, però el seu xut l'ha aturat Diego Alves.

El Barça ha seguit buscant el gol i finalment l'ha trobat. Pedro ha centrat i la pilota l'ha tocat Rami dins l'àrea abans que Messi la deixés passar i, amb l'esquerra, definís perfectament, superant Diego Alves (22'). Amb el gol, el Barça ha millorat i ha començat a desplegar el seu joc. Així, tot just cinc minuts més tard, els de Guardiola ja manaven en el marcador. Abidal ha centrat i Messi, en dos temps, ha tornat a superar Diego Alves (27').

Les ocasions s'han anat succeint a l'àrea del Barça, i el porter del València s'ha hagut de lluir per desviar els xuts dels blaugranes. El primer, un xut d'Alexis que ha refusat amb el puny, (28') i després, un minut més tard, una bona rematada de Cesc que Diego Alves ha tret amb el peu.

Al 39' Cesc ha gaudit d'una gran ocasió, quan ha rebut d'Iniesta la pilota dins l'àrea i s'ha quedat sol davant el porter. La seva rematada acrobàtica, que si hagués entrat hauria sigut un dels gols de la Lliga, ha estavellat la pilota al travesser.

Després del pas pels vestidors, el Barça ha seguit dominant el partit i ha gaudit de diverses ocasions de gol. Fins i tot Messi ha estavellat una pilota al pla (60') després que Iniesta xutés fora.

Tot i això, Valdés també ha hagut de demostrar la seva vàlua per refusar una rematada a boca de canó de Feghouli (66'). Però el gran dominador del partit ha sigut el conjunt blaugrana, i fins i tot Busquets s'ha animat a rematar, si bé Diego Alves ha refusat. Però després de tants intents, Messi ha aconseguit el tercer de la nit. Una jugada per la banda de Tello que ha rebutjat Diego Alves però Messi, atent, l'ha aprofitat i no ha fallat (75').

Però Messi mai en té prou. Busquets ha fet una passada en profunditat a l'argentí, que davant Diego Alves ha aixecat la pilota per fer el quart de la nit (84'). I el Barça encara ha tingut temps de fer el cinquè. En aquest cas no ha sigut de Messi, però l'argentí sí que hi ha participat. Ha sigut ell qui ha assistit Xavi, que, tot just sortir al terreny de joc, ha fet el cinquè que arrodonia el marcador.

BARÇA 5

VALÈNCIA 1

Barça: Valdés, Montoya, Puyol, Piqué, Abidal, Busquets, Cesc (Thiago 75'), Iniesta (Xavi 85'), Alexis, Pedro (Tello 67') i Messi.

València: Diego Alves, Miguel (Ricardo Costa 24'), Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda, Tino Costa (Topal 82'), Feghouli, Jonas, Piatti (Jordi Alba 65') i Soldado.

Gols: 0-1 (8') Piatti. 1-1 (22') Messi. 2-1 (27') Messi. 3-1 (75') Messi. 4-1 (84') Messi. 5-1 (90') Xavi.

Àrbitre: Turienzo Álvarez. Targetes grogues: a Albelda (4'), Tino Costa (33'), Soldado (63').