Busquets salva un Barça desdibuixat al minut 93 (0-1)

El conjunt de Luis Enrique segueix a dos punts del Madrid després de l'agònic triomf

Albert Llimós
Suárez es lamenta / JOSÉ JORDAN / AFP

BarcelonaEl Barça ha salvat la seva visita a Mestalla amb un gol salvador de Sergio Busquets al minut 93. Messi ha centrat una pilota a l'àrea, i després d'una sèrie de rebots, Busquets ha caçat la pilota amb la cama esquerra i ha permès el triomf d'un Barça desdibuixat durant molts minuts, superat en oportunitats pels locals, però que ha reclamat un gol mal anul·lat a Luis Suárez. Amb aquest triomf, el Barça segueix a dos punts del Reial Madrid.

Luis Enrique ha sortit a Mestalla amb un mig del camp inèdit: Mascherano en el pivot, i Busquets i Xavi com a interiors. El tècnic asturià ha reforçat la medul·lar, però el Barça ha patit les envestides del conjunt de Nuno, que ha creat més perill que els catalans al contraatac. En tot el primer temps, per exemple, Busquets només ha recuperat una pilota. Un pla sorprenent, que a la segona part ha variat, per tornar a jugar amb un esquema més natural.

La primera gran oportunitat del Barça ha arribat a través del joc directe. Gerard Piqué ha llançat una pilota a l'espai per Neymar, que ha atacat l'esquena de la defensa xé, i la pilota ha quedat franca per a Luis Suárez al punt de penal, però el xut de l'uruguaià l'ha aturat Diego Alves per evitar el 0 a 1. Pocs minuts més tard, Neymar ha estat novament protagonista. El brasiler, assistit per Messi, ha entrat a l'àrea però Otamendi s'ha anticipat llençant-se a terra. El defensa valencianista li ha recriminat al blaugrana que s'hagi tirat a terra, a escassos centímetres de la cara de Neymar, assegut sobre la gespa de Mestalla i el brasiler ha llençat el cap mínimament, impactant lleument amb el rostre del central argentí.

El partit ha estat intens, sense domini clar del Barça. Al minut 28, de fet, tres dels quatre defenses visitants tenien targeta: Jérémy Mathieu –per una entrada a Negredo–, Gerard Piqué –per encarar-se amb un rival en la jugada entre Neymar i Otamendi– i Jordi Alba –per una planxa a Feghouli. Després d'un avís inicial de Rodrigo, que ha provocat la primera intervenció de Claudio Bravo, qui ha tingut la millor ocasió local ha estat André Gomes, amb un xut amb rosca des de la frontal. El portuguès, precisament, ha repetit al darrer segon del primer temps, i després de superar Bravo, s'ha quedat massa escorat i el seu xut ha impactat contra la part lateral de la xarxa.

A l'inici del segon temps, Luis Suárez ha tingut una doble ocasió en només un minut. Primer, amb un remat de cap a la sortida d'un córner, i després amb un remat amb cama esquerra. El davanter ha caçat una pilota aèria que havia salvat Otamendi, i amb el cos li ha guanyat la partida al porter Diego Alves, però el seu xut ha impactat a la part lateral de la xarxa, com havia succeït amb Gomes al primer temps. Suárez ha xutat desequilibrat, però sense el porter rival entre els tres pals. La rèplica xé, immediata. Córner que arriba al segon pal, Rodrigo remata creuat i salva Piqué sota pals.

A l'equador del segon temps, Luis Enrique ha acabat amb els invents: Mathieu ha abandonat el camp, ha entrat Rakitic i Mascherano ha passat a la posició de central. Tot just fet el canvi, l'àrbitre Fernández Borbalán ha anul·lat un gol a Suárez per fora de joc, que no era. El partit s'ha obert, i Feghouli s'ha plantat sol contra Bravo i el porter xilè ha salvat el Barça amb la cama. Bravo ha tornat a estar providencial en un xut d'Álvaro Negredo. En els darrers minuts, el Barça ha tornat a moure fitxa, han sortit Xavi i Suárez, han entrat Rafinha i Pedro.

La sort s'ha aliat amb el Barça al minut 93. Messi ha centrat una pilota a l'àrea, i després d'una sèrie de rebots, la pilota l'ha caçat Sergio Busquets, que ha rematat amb cama esquerra per donar un triomf agònic al Barça. Els jugadors blaugranes han embogit i Messi ha protestat el llançament d'un objecte que li ha impactat al cap, segons ha reclamat l'argentí. Borbalán ha mostrat groga a Messi per aquesta jugada.