Barça
Esports Barça 16/03/2011

Xavi: "L'Abidal ens demostrarà una vegada més que és un exemple i se'n sortirà"

El capità del Barça ha explicat que la plantilla "està trista" però que confien que "l'Abidal se'n sortirà perquè és una persona molt forta mentalment i està animat"

Redacció
2 min
Xavi Hernández, durant el partit contra l'Athletic Club.

BarcelonaXavi Hernández ha parlat davant els mitjans de comunicació, que s'han interessat per com ha encaixat el vestidor la notícia del tumor al fetge d'Éric Abidal. Xavi ha reconegut que "és el cop més dur que he viscut en un vestidor", perquè "això va més enllà de l'esport, és la vida d'una persona".

El migcampista, però, no té cap dubte que l'Abidal "superarà aquesta patologia", perquè "és una persona molt forta, és un exemple per al vestidor". I ha afegit: "És dels més forts mentalment que conec. De fet, avui a l'entrenament gairebé estava ell més animat que nosaltres. Ens demostrarà una vegada més que és un exemple i se'n sortirà".

La clau d'aquest optimisme és justament "l'actitud positiva i el caràcter guanyador" de l'Abidal, ha dit Xavi. El futbolista ha reconegut que "la gent està trista" però que ara més que mai han de ser professionals i centrar-se a jugar i entrenar, encara que sigui difícil. "Hem d'intentar que tot ens afecti al menys possible. La vida segueix i nosaltres intentarem seguir. Ell ens ho ha demanat i dissabte intentarem dedicar-li la victòria, a ell i a la seva família".

Per acabar, Xavi ha reflexionat sobre si cal que "passi això de l'Abidal perquè tothom es posi al seu lloc", en relació amb les darreres polèmiques sorgides des de Madrid contra el Barça. Del tema del dopatge, Xavi ha dit que "són unes mentides molt grans, barbaritats". La plantilla "està tranquil·la" i el club "ja s'ha posicionat i actuarà", perquè "sembla que hi ha impunitat en segons quins sectors".

Tot plegat, diu, "són acusacions molt fortes que no tenen res a veure amb el futbol". "El que hem de fer és fer la nostra feina i seguir treballant per aconseguir objectius. Sabem que hi ha molta gent que no s'alegra que el Barça guanyi, que tot li vagi bé i que sigui un exemple de comportament arreu. Per això surten totes aquestes notícies".

stats