Barça-Madrid
Esports Barça 26/11/2010

Zapatero pronostica un 4-2 a favor del Barça

En una entrevista a "El món a RAC1" amb Jordi Basté, ha repassat el més actual del Barça-Madrid de dilluns tot i que no podrà veure'l per una cimera.

Redacció
2 min
Zapatero durant una entrevista amb RAC1 a la Moncloa

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha parlat a RAC1 del Barça-Madrid de dilluns i ha fet un pronòstic: "4 a 2 guanya el Barça". "No podré veure el partit perquè tinc un viatge internacional i un sopar important, coincidint amb una cimera entre la Unió Europea i Àfrica en Líbia", ha afegit. Espera, però, que li enviïn "missatges al mòbil per informar-me dels gols".

Aquest Barça, diu, li sembla "espectacular". Zapatero ha reconegut que, com a seguidor blaugrana ha passat "èpoques difícils" i ha patit "quan el Madrid guanyava més lligues". "Però això ja està compensat amb com ens estan fent gaudir ara jugant com juguen".

Creu que aquest Madrid és "fort", destaca el seu potencial ofensiu, tot i que "no juga millor que el Barça". Li agrada molt més Guardiola, "per personalitat", però té un "gran respecte per Mourinho". En els mateixos termes, prefereix "Messi perquè és un jugador més de futbol pur, mentre que Cristiano és tot força".

"El Barça acarícia la intel·ligència del futbol, la cultiva, converteix el futbol en alguna cosa més que un esforç físic", diu. "De vegades sembla que juguin a escacs, perquè juguin amb gran capacitat tàctica". "Això està a l'abast de molt pocs equips del món".

Ha aclarit perquè no va mai a la llotja del Camp Nou: "És cert. Hauria d'anar-hi. Però és que si vas al camp del Barça, has d'anar a molts altres estadis". Tot i que Aznar només anava al Bernabéu, segons li ha recordat el periodista Jordi Basté, Zapatero és partidari de ser "respectuós". "He vist el Barça a les finals de la Champions i l'he recolzat fora d'Espanya".

Per acabar, ha parlat de "la força que té el futbol espanyol al món, a tots els nivells". "Entre els màxims dirigents -ha confessat-, el primer gran tema que surt és el futbol d'Espanya i especialment el del Barça. Em feliciten. I s'uneix l'elogi del Barça a la ciutat de Barcelona. Han d'estar orgullosos els ciutadans perquè viuen a una ciutat admirada arreu del món i, entre d'altres coses, és mèrit del futbol".

Irònic, ha acabat comentant que "a Rajoy sempre li agraden els empats", en relació a l'empat a dos que va pronosticar també a RAC1. "A mi m'agrada guanyar".

stats