BARÇA
Esports  /  Barça 10/10/2014

Amb l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir el Barça ha volgut evitar que el tema arribés a l'Assemblea

El club no volia que aquesta qüestió monopolitzés la cita amb els compromissaris, ja que Manifest Blaugrana estava buscant signatures per incloure una votació

A. Llimos
2 min
Josep Maria Bartomeu, president del Barça, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl Barça s'ha avançat als esdeveniments. Aquest divendres el president Josep Maria Bartomeu ha enviat una carta a Joan Rigol per adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El club blaugrana finalment s'hi ha sumat, tot i que fins diumenge passat tenia clar que no faria un pas endavant i es mantindria en la posició que va fixar Sandro Rosell a l'Assemblea del 2013, quan va donar suport explícit al dret a decidir, però no al Pacte Nacional.

Com que la plataforma Manifest Blaugrana estava recollint signatures per portar el tema a l'Assemblea del proper dia 18, i tenia fins a dilluns de termini per aportar prop de 3.700 signatures, el Barça ha volgut anticipar-se i evitar que el tema monopolitzés la cita amb els compromissaris. "No volíem que fos la notícia de l'Assemblea, hagués arribat a votació i no cal", ha explicat una font autoritzada del club. En tot cas, la plataforma tenia assumit que no arribaria al número de signatures que necessitava per portar el tema a la cita del proper dissabte 18. El Barça no ho sabia, i ha preferit acabar amb el debat, i que, estigui inclòs o no als punts del dia de l'Assemblea, el tema de l'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir no monopolitzés la cita amb els compromissaris.

Durant aquests darrers dies hi ha hagut debat dins de la directiva. "Hi havia gent a la junta que hi tenia inconvenient", explica una altra figura amb molt de pes als despatxos del Camp Nou: "Finalment hem optat per signar-ho i acabar amb el problema". De fet, són dos persones que no estaven d'acord amb l'adhesió, i la junta dilluns va decidir seguir amb el seu posicionament, no sumar-se al Pacte Nacional, però obrir una escletxa de futur, tal com va explicar en roda de premsa el portaveu Manel Arroyo. Aquesta escletxa era que el mateix Bartomeu podia prendre una decisió durant aquests dies, amb converses permanents amb l'àrea institucional, i sumar el Barça al Pacte Nacional. A la reunió de dilluns hi va haver un debat encès sobre l'escenificació d'aquesta qüestió, fins i tot de l'àrea institucional que lidera Carles Vilarrubí, partidari de sumar-se al Pacte Nacional però a la vegada curós amb la manera com s'havia de dur a terme. A club, sempre han estat conscients que fer un endavant en aquesta qüestió comportaria problemes. A la balança de pros i contres per adherir-s'hi, sobretot, hi havia un argument molt gran per seguir amb la línia fixada al 2013: Sumar-se al Pacte Nacional podria comportar problemes a nivell institucional, especialment en els temes judicials, i el cas Neymar que porta el jutge Pablo Ruz a l'Audiència Nacional.

Així doncs, després del debat de dilluns a la junta, en què es va decidir mantenir la posició del 2013 a l'espera de com avançaven els esdeveniments, el president i la seva cúpula de confiança, rodejat dels vicepresidents, va decidir dijous sumar-se al Pacte Nacional. Bartomeu va trucar a Joan Rigol, coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i li ho va comunicar. Aquest divendres al matí, el Barça s'ha registrat electrònicament i ha enviat una carta a Rigol per explicar la seva posició, diferent a la que li havia transmès dimarts, quan només va fer-li saber que el club estava a favor del dret a decidir però sense signar el Pacte Nacional.

stats