Barça
Esports Barça 26/10/2011

Cesc Fàbregas: "Jo no sóc cap sant, però no vaig dir res racista a Kanouté"

El migcampista d'Arenys ha explicat la seva versió dels fets sobre l'expulsió de Kanouté, a més de repassar altres temes, com ara quines sensacions té després dels primers mesos al Barça, quin sistema de joc prefereix i com veu Leo Messi

Natalia Arroyo
3 min
Cesc celebra el seu gol contra l'Osasuna.

BarcelonaCesc Fàbregas s'ha justificat en roda de premsa per la polèmica amb Kanouté. "Jo sempre he estat tranquil. Jo ja sé què vaig dir i ho vam arreglar per telèfon. Qui fos que filtrés que jo sóc racista, va aconseguir que sortís a tot arreu. Són coses del món del futbol d'ara, que qualsevol rumor pel Twitter es converteix en trending topic mundial en qüestió de segons". Tranquil, el migcampista ha assegurat que ho entén. "La opinió pública forma part del futbol aquí a Espanya. A Anglaterra, el futbol és només futbol". "Jo no sóc cap sant, com no ho és cap futbolista, però no vaig dir res racista i Kanouté ho sap".

L'ex de l'Arsenal també ha valorat els seus primers mesos a Can Barça. "Tot va començar molt bé, amb les dues Supercopes, i victòries en els meus primers minuts. Ara la lesió m'ha frenat una mica però aviat espero tornar a estar com al principi", ha dit.

Resposta a Touré

Sobre les polèmiques declaracions de Touré Yaya, Cesc s'ha limitat a dir que ell és "bastant nou en aquest equip", però que "si hi ha algú molt comunicatiu en el món del futbol, aquest és Pep Guardiola". "Encara que això hagués passat, crec que són coses que s'ha de quedar cadascú per ell mateix. I menys si ja és fora del club".

Rivals tancats

El d'Arenys ha confessat que "els rivals surten sempre amb un plantejament diferent al que fan normalment". "Tenim moltes variants per fer front a les defenses dels rivals, Guardiola és molt bo preparant això".

3-4-3 o 4-3-3

"Sóc capaç de jugar en tots dos sistemes. En el 3-4-3 tinc més llibertat per moure'm per darrere del Leo i fer una mica el que jo vulgui. És el que he estat fent sempre amb l'Arsenal. Sé que en el 4-3-3 puc fer-ho bé, però encara no conec bé els automatismes d'interior. He vingut per això i vull créixer com a jugador".

Cap drama amb Messi ni l'equip

Cesc ha tranquil·litzat l'ambient deixant clar que l'equip "sap que ho ha d'intentar fer demà millor que ahir", i assegura que està treballant molt per aconseguir-ho. Els últims dos resultats no angoixen la plantilla perquè l'equip sap que ha atacat bé. "Aquest vestuari vol guanyar sempre. No havia vist mai un equip així".

Sobre la sequera de Messi, Fàbregas està tranquil. "El Leo és qui és perquè en els moments dolents sempre s'ha aixecat i ha resolt partits per l'èxit d'aquest club". I ha afegit: "Estem parlant d'un jugador superlatiu, que ho juga tot des dels 16 anys, que arriba de l'estiu gairebé amb les xancletes, juga 90 minuts i fa dos gols, i tres dies després, en fa dos més. És injust que es dubti d'ell, mai he jugat amb un jugador com ell".

Lesions musculars i Pilota d'Or

Cesc també ha respost a les declaracions que Wenger va fer fa unes setmanes per insinuar que el blaugrana va forçar de jove i per això es lesiona tant. "Mai m'havia lesionat muscularment, excepte l'any passat. L'Arsenal em necessitava i alguns cops vaig tornar abans d'estar totalment recuperat".

Al final, el blaugrana també ha valorat amb sinceritat la llista de candidats a la Pilota d'Or de la FIFA. "És un premi una mica estrany. Del cinquè al 50 de la llista, ningú fa diferència. Però jo no hi pinto res en la llista perquè l'any passat gairebé no vaig jugar. Posaria la mà al foc que el tornarà a guanyar el Leo".

stats