Barça

Les 3 claus del Barça - Vila-real

Un cop de cap de Piqué i les cames de Dembélé, solucions als plans defensius dels groguets

Fins al minut 86 amb el gol d'Aleñá, el triomf no ha acabat d'estar lligat. Finalment, el Barça ha derrotat per 2-0 el Vila-real i torna al capdavant de la classificació.

Sense espais i sense risc

Debilitat per la situació a la classificació, el Vila-real va sortir amb un pla de replegament i contraatac. L'aposta de Calleja era ajuntar-se en un 4-4-2 que deixés sense espais el Barça.

L'equip blaugrana no trobava recepcions interiors, on la posició avançada de Vidal no va obrir forat a Messi. La societat Dembélé i Semedo perdia força sense camp per córrer, tot i que el francès va generar des del regat i la conducció. L'equip, buscant estabilitat, va tendir a un joc pla que només va ferir en algun xut i un córner.

Més compromís defensiu

A Eindhoven, el Barça va concedir més ocasions de les habituals. Fins a 23 cops va arribar el PSV. La xifra va tenir impacte al vestidor blaugrana, que davant del Vila-real va posar els cinc sentits en la fase defensiva. En la transició, l'engranatge va tornar a activar la pressió postpèrdua dels pròxims a la pilota i un pas endavant de Piqué sobre el despenjat del Vila-real.

Quan desbordava Chukwueze per banda, es van controlar bé les centrades: vigilància sobre els possibles rematadors i retorn dels allunyats.

Menys pilota i els esprints de Dembélé

La segona meitat va exigir més proposta al Vila-real i els groguets van assumir pilota. De l'ínfim 25% del final del primer temps, es va passar a possessions pròximes al 45% i el partit va canviar la dinàmica. El Barça es defensava a camp propi i només la velocitat de Dembélé l'ajudava a acostar-se a l'àrea. Coutinho, abans que el canviessin per Aleñá, va provar algun xut llunyà. El partit corria el risc de trencar-se i l'equip no semblava tenir clar cap on decantar el dilema. El 2-0, ja al final, va resoldre l'equació.