Barça

Les 3 claus del Celta-Barça

Després d'avançar-se dues vegades en el marcador, el Barça ha acabat empatant a Balaídos contra el Celta (2-2)

Un onze per arrencar amb energia

El Barça postpandèmia està entrant bé als partits. Els arrenca amb intensitat. La presència d'Ansu Fati i Riqui Puig era un extra d'energia i dinamisme, i van ser dues peces que van ajudar a l'equip a sentir-se fresc.

Des de l'extrem, Ansu era amenaçador, conduint cap endavant i portant el Celta a recular. Per dins, Riqui Puig aportava ritme al joc. Buscava una opció per progressar, feia passada i es movia.

El context també va potenciar la versió més expansiva de Rakitic i la més ordenada de Vidal. L'equip estava fluid.

Estímuls per a Leo Messi

Messi va agrair aquesta fluïdesa a Balaídos. Es trobava còmode, rebent a zones obertes al principi i anant al cor del joc al mig, a prop de Riqui. Va connectar-hi una desena de cops al primer temps, buscant associacions a la banda més fina de l'equip. El joc àgil eren un bon estímul per a Messi, que rebia amb comoditat a la frontal de l'àrea gràcies a la intenció dels moviments per davant seu.

Per rematar el seu bon paper, va picar una falta genial per desfer la trampa d'una tanca esglaonada. Noves solucions als antídots.

Ofegar centrals i Rakitic

El Barça havia fet una bona primera meitat però n'havia tret poca renda. I s'havia desgastat. El Celta va ensumar l'escletxa i va apujar la seva estratègia defensiva. Va pressionar amb més agressivitat la sortida de pilota, limitant la participació dels centrals i mirant d'ofegar les recepcions de Rakitic.

El Barça va gestionar pitjor la possessió i va alimentar el descontrol del partit. El coratge de Suárez va inventar-se un 1-2 que l'equip no va poder conservar: perquè va perdre capes de futbol i perquè estava fatigat.