Barça

Les 3 claus de l'Espanyol-Barça

L'entrada d'Arturo Vidal capgira el derbi però la vermella a De Jong fa renéixer l'Espanyol

El derbi a l'RCDE Stadium es resol amb repartiment de punts i empat a dos gols. David López obre la llauna i, malgrat que el Barça remunta a la segona meitat amb els gols de Suárez i d'Arturo Vidal, acaba pagant cara l'expulsió de Frenkie De Jong.

Encallats en el pla d'Abelardo

Sense saber ben bé com, al Barça se li va complicar el derbi per culpa d'un gol a pilota aturada de David López. L'estratègia era la principal amenaça ofensiva d'un Espanyol que va apostar-ho tot al replegament i a l'ordre d'un 4-4-2 disciplinat i espès.

Melendo i Víctor Gómez tancaven files per fora perquè la possessió blaugrana trobés poca profunditat. Als blaugranes els faltava ritme de joc i mobilitat. Griezmann va intentar aparèixer en espais interiors i Sergi Roberto trencava per la dreta. Res feria prou l'Espanyol.

Esperant el moment obert

En l'atac organitzat el Barça pràcticament no inquietava. Sense espais estava incòmode i l'Espanyol no li permetia cap més context perquè situava el seu bloc defensiu molt dens i molt baix. Ni tan sols quan va pressionar l'inici de joc de Neto va esquerdar-se.

En part, perquè el Barça no va trobar una seqüència de passades prou rica com per poder implicar els migcampistes en l'últim terç ofensiu. El millor moment ofensiu del Barça va venir en dues transicions aïllades que van activar Messi en situacions a camp obert.

La solució d'Arturo Vidal

El derbi li demanava un extra al Barça i Valverde va fer entrar Vidal per Rakitic. La sortida de joc podia resoldre's amb dues peces a la base, i Busquets i De Jong havien de permetre que els centrals connectessin amb els laterals de manera controlada. Des d'allà, el Barça podia carregar l'àrea i aquí és on la presència del xilè donava un plus a l'equip. Vidal va generar problemes als centrals, afegint-se com una amenaça sense marcatge. La remuntada es va frustrar per culpa de l'expulsió de De Jong a falta d'un quart d'hora.