Barça

Les 3 claus del Llevant-Barça de Copa

Tot i repetir l'esquema del 0-5 en Lliga, l'equip va viure incòmode i no va trobar prou espais d'avantatge

El Barça, amb un gol de penal de Coutinho, va maquillar un mal partit al Ciutat de València, en què l'equip va perdre per 2-1 davant del Llevant

Repetir l'esquema de Lliga

Les circumstàncies van fer que Valverde regirés l'esquema en el duel de Lliga. El 0-5 va convèncer prou com perquè en l'anada de Copa el tècnic repetís el pla. Era la manera com pretenia resoldre la pressió del Llevant i va ubicar Busquets per ser el tercer central de l'equació en sortida.

La idea, a més, donava el rol de constructors a Arturo Vidal i Aleñá, que havien de connectar amb Coutinho a la zona de mitjapunta. Per fora ampliaven els laterals, i en punta estiraven Malcom i Dembélé. Però el pla no va rutllar.

Diferents espais per atacar

Animat per l'1-0 matiner i perquè percebia la incomoditat del Barça, el Llevant va aconseguir que l'inici es jugués a camp culer.

El Barça no trobava sortides netes, encallat amb Busquets entre centrals i amb Coutinho gairebé inaccessible, i l'única via d'oxigen van ser un parell d'acceleracions de Malcom i Dembélé a camp obert.

Paco López, però, va preferir frenar aquesta inèrcia i va abaixar el bloc. La segona meitat va jugar-se en una realitat diferent i sense espais per a les explosions de potència dels de dalt.

Mal esglaonats i lluny

El Barça en cap moment es va trobar còmode i les substitucions van fer poc més que tapar els forats. Ofensivament, l'equip seguia sense trobar prou esglaons per combinar amb seguretat i repetia pèrdues delicades per dins.

A qui tenia pilota li faltava un company pròxim per combinar i avançar, i la necessitat de guanyar profunditat per distanciar la pressió granota no feia més que estirar les línies. Només la nova realitat del final va ajuntar el Barça, però l'embús per dins no es va resoldre fins a l'entrada de Denis.