Barça

Les 3 claus del Tottenham-Barça

El trio Arthur, Rakitic i Busquets estabilitzen el joc del Barça i permeten desplegar bé l'atac

El Barça ha aconseguit la segona victòria a la Champions, en guanyar per 2-4 al Tottenham a Wembley.

Tres tocadors alineats

Valverde va alinear tres tocadors i els va situar, precisament, alineats al mig. Arthur va ser la novetat a l'onze en el lloc de Dembélé i el brasiler es va ajuntar a Busquets i Rakitic per construir un Barça estable i dominador. L'equip no va poder evitar algunes estones de nervis, però en general, es va veure un Barça amb capacitat per desplegar les peces a camp contrari.

Jordi Alba i Semedo van créixer a partir de les triangulacions interiors, que trobaven en Coutinho i Messi els punts de pas essencials per atacar.

Conscienciar-se per a l'esforç defensiu

En la primera acció, carrera d'Alba i gol de Coutinho. En la següent, Messi salta sobre Davies per robar-li la pilota. En la següent, ell mateix va contra Trippier a l'altra banda. L'entrada al partit del Barça va ser trepidant, ferotge. Va estar molt actiu en la fase defensiva.

Com que va poder atacar amb efectius, va poder pressionar sobre la pèrdua amb altes dosi d'encert i eliminar la capacitat de transició del Tottenham. Quan els anglesos van allargar l'atac, l'equip va assumir el paper i va resistir amb concentració.

Dominar les dinàmiques

L'equip venia de tres partits irregulars. La dinàmica bona se li havia consumit en una expulsió, en 68 segons o en una acció de desconcentració, i al Barça li havia tocat jugar contracorrent. Però ahir a Wembley, l'equip va donar continuïtat als bons minuts inicials, va fer-se fort en la fase de reacció del Tottenham i va saber obrir forat. Va anar sempre per davant en el marcador. Quan els anglesos van arriscar, el Barça va trobar recursos per no trontollar i seguir amenaçant. Messi, desbocat amb espais, va ser clau.