Barça

Els tècnics demanen suport per a l'organització

Alex Ferguson i Pep Guardiola, units pel seu suport a l'Unicef

A dos dies de disputar la final de la Lliga de Campions a Wembley, els entrenadors del Manchester United i del Barça han emès un comunicat conjunt per iniciativa de l'Unicef

Sir Alex Ferguson, entrenador del Manchester United, i Pep Guardiola, tècnic del Barça, han emès un comunicat conjunt per iniciativa de l'Unicef amb motiu de la final de la Lliga de Campions a Londres. El text íntegre és el següent:

"A les 19.45 de dissabte, el món estarà veient els nostres dos equips, Manchester United i FC Barcelona, a la final de la Lliga de Campions de la UEFA. Per als nostres dos clubs ha sigut un any veritablement històric, i aquest partit serà la culminació de dues destacades temporades.

Cadascun de nosaltres sent un immens respecte pels èxits de l'altre, com a entrenadors i com a equips, de manera que dissabte no trobaràs dos grans rivals. En el terreny de joc ens enfrontarem per guanyar aquesta ferotge competició. Però fora del camp estem units per una causa comuna –la nostra responsabilitat d'ajudar els nens més desafavorits i aquells per a qui és més difícil arribar-hi, a través de les nostres aliances amb l'Unicef.

No és un secret que en l'essència dels nostres equips hi ha la nostra convicció en la formació dels joves i el nostre suport perquè s'adonin del seu potencial esportiu. Però aquesta convicció no es limita només als nostres equips. Com a conjunts amb seguidors en l'àmbit global, reconeixem la important responsabilitat que cadascú té amb la infància, no només del Regne Unit i l'Estat espanyol, sinó de tot el món. Sigui quin sigui el lloc on un nen hagi nascut, com a infant té el dret de complir els seus somnis.

Els nens s'enfronten a grans reptes diaris –desafiaments com sobreviure, créixer i rebre una educació. Cada quatre segons mor un nen per malaltia o per falta d'aliments. Durant els 90 minuts que dura la final de dissabte a la tarda, es calcula que moriran 1.350 nens, sovint per malalties previsibles. Sovint, milions de nens que arriben a l'edat escolar han d'abandonar els estudis i la pobresa n'és, sovint, la causa. Això no està bé, i per això cadascun de nosaltres donem suport al treball de l'Unicef per solucionar-ho.

Des del 1999 el Manchester United ha donat suport a l'Unicef. Junts estem treballant per assegurar la supervivència i el progrés de la infància finançant centres de salut de les zones més empobrides de l'Àfrica. Durant els cinc últims anys, el FC Barcelona ha donat suport a l'Unicef finançant programes per prevenir la propagació del VIH i la sida a l'Àfrica, i per protegir els nens i famílies afectades. Per la temporada que ve, el club espera avançar a la fase següent d'aquesta innovadora col·laboració utilitzant els recursos socials del club per donar suport a un moviment global per a l'educació i l'esport, que aportarà resultats tangibles per als nens. Junts, Manchester United i FC Barcelona estan ajudant a millorar les vides de 2,6 milions de nens.

Dels 100 milions d'espectadors, molts seran nens, i molts d'aquests joves hauran afrontat enormes reptes en la seva vida diària. A part d'aquests nens que durant 90 minuts tindran un respir de les seves dificultats diàries, molts hauran rebut el suport del treball de l'Unicef amb el qual nosaltres col·laborem. Aquest és el poder del futbol, la seva habilitat per arribar a persones de totes les cultures, així com la seva capacitat de portar esperança.

Hi ha una famosa frase que diu que "el futbol no és només un joc a vida o mort, sinó una cosa més important que això". D'alguna manera, estem d'acord. No trobaràs entrenadors, jugadors i seguidors més entregats i apassionats, i farem tot el que puguem per guanyar. Però sabem molt bé que, un cop hagin passat els nostres 90 minuts de patiment, milions de nens continuaran enfrontant-se a reptes extrems cada segon de cada dia.

Per tant, com a entrenadors, estem orgullosos de tenir alguns dels grans seguidors del món, però estem igual d'orgullosos que els nostres equips donin suport a l'Unicef en el seu treball per als nens del món. Aquesta increïble organització depèn del suport i les donacions de molts àmbits, per la qual cosa ens agradaria donar les gràcies a tots els nostres jugadors i aficionats, que ens han ajudat a ajudar els nens."