Copa del Rei

Va canviar el ritme del partit en la darrera mitja hora al Bernabéu

Özil, la peça indefinida del Madrid

La premsa de Madrid dóna per fet que l'alemany serà titular i ja s'especula sobre quin dibuix pot fer José Mourinho per encabir-hi el talent d'Özil sense renunciar a la solidesa defensiva

Mourinho va dir ahir en roda de premsa que avui jugaria amb un 1-4-3-3, amb un sol davanter. La confessió admet, però, un matís: és molt probable que el Madrid jugui, a la pràctica, amb un mitja punta mòbil (Özil) i dos davanters, que serien Adebayor, fent de referència fixa, i Cristiano, caigut a la banda esquerra, fent alhora d’extrem i davanter centre. És a dir: la tripleta d'atac que va acabar el matx al Bernabéu.

Özil actuaria com a enllaç, a l’estil d'Sneijder a l’Inter de Milà, jugant despenjat per centrar-se en les transicions ofensives i amb certes llibertats en defensa (dins una responsabilitat obligada per Mourinho). La figura de Busquets, com sempre, serà determinant per mantenir l’equilibri del Barça i collar de prop Özil per no permetre que actuï còmodament de llançador en atac. En el segon temps al Bernabéu, actuant a banda canviada per la dreta, va moure's amb fluïdesa i va donar molts problemes a la defensa culer.

La referència del bon partit del de Badia al Mundial en el partit de semifinals entre Espanya i Alemanya ajuda a pensar que Özil, tot i ser, per talent, mobilitat, joc entre línies i ambició, el jugador més perillós del Reial Madrid aquest vespre, no tindrà un partit còmode.