Barça
Esports Barça 20/10/2012

Cesc i Messi desballesten el Deportivo (4-5) i el Barça manté el Reial Madrid a vuit punts

El migcampista, que s'ha apuntat tres assistències i ha influït en els quatre primers gols, i el davanter, que ha sumat tres dianes, han estat decisius en un partit esbojarrat

Leo Messi celebra un gol a Riazor

BarcelonaEl Barça no afluixa i manté la distància de vuit punts respecte al Reial Madrid després de superar el Deportivo (4-5) en un partit esbojarrat en què Cesc, que s'ha apuntat tres assistències i ha influït en els quatre primers gols de l'equip blaugrana, i Leo Messi, que ha sumat tres dianes, han estat decisius. El conjunt blaugrana ha jugat els últims 40 minuts amb 10 futbolistes per l'expulsió de Mascherano.

Els primers 20 minuts del Barça han estat un elogi al futbol ofensiu. Cesc Fàbregas ha aparegut tres vegades per tenir el seu paper en tres gols. Al minut 3 ha assistit Jordi Alba. Al minut 8 ha despistat la defensa amb una desmarcada que ha deixat Tello sol. Al minut 18 ha deixat, d'esperó, una pilota que Leo Messi ha enviat al fons de la xarxa. Tres detalls decisius.

El Deportivo ha aconseguit oxigen gràcies a un penal inexistent. L'àrbitre Paradas Romero ha castigat una entrada de Mascherano sobre Riki. Ni era falta ni era a dins de l'àrea de Víctor Valdés, que no ha pogut aturar el xut de Pizzi al minut 25 de partit.

Vuit minuts després, l'equip gallec s'ha apuntat el segon gol després d'un córner en què, primer, ha fallat la defensa i, després, Víctor Valdés, que no ha sabut aturar el xut centrat d'Álex Bergantiños. El Barça tenia el partit controladíssim i en pocs minuts se l'ha complicat.

A dos minuts del descans, Cesc ha tornat a aparèixer per assistir Leo Messi, que ha marcat el seu segon gol, el quart del Barça. El migcampista català ha posat la pilota per un lloc en què no cabia.

El Deportivo ha començat la segona meitat sense gaire energia, però als pocs minuts la seva sort ha canviat. Pizzi ha sorprès amb una falta Víctor Valdés i, en l'acció següent, Javier Mascherano ha estat expulsat. El defensa argentí ha vist la segona groga per un cop involuntari sobre Riki.

Tito Vilanova ha reconstruït l'equip en donar entrada a Adriano, Pedro i Xavi, que han substituït David Villa, Tello i Cesc. En set minuts, tres canvis.

El Barça ha intentat defensar-se mantenint la possessió a Rizaor, on Leo Messi ha perdut més pilotes que mai. L'argentí, però, ha tornat a ser decisiu: ha anotat a 15 minuts del final el cinquè gol per a l'equip blaugrana.

Quan el partit semblava decidit per tercera vegada, el Deportivo ha sumat el quart gol després d'una acció desafortunada de Jordi Alba, que s'ha fet un autogol a 11 minuts del final. El marcador, però, ja no s'ha mogut més.

Deportivo, 4: Aranzubia; Laure, Zé Castro, Marchena, Ayoze; Abel Aguilar, Álex Bergantiños; Bruno Gama (Nélson Oliveira, min 61), Valerón (Camuñas, min 61), Pizzi; Riki (Salomao; min 79).

Barça, 5: Valdés; Montoya, Mascherano, Song, Jordi Alba; Cesc (Xavi, min 61), Busquets, Iniesta; Tello (Pedro, min 56), Messi i Villa (Adriano, min 54).

Gols: 0-1, min 3: Jordi Alba. 0-2, min 8: Tello. 0-3, min 18: Messi. 1-3, min 26: Pizzi, de penal. 2-3, min 37: Álex Bergantiños. 2-4, min 43: Messi. 3-4, min 47: Pizzi. 3-5, min 77: Messi. 4-5, min 79: Jordi Alba.

Àrbitre: Paradas Romero. Ha expulsat per doble groga Mascherano (min 49). Groga a Iniesta (min 39), Cesc (min78) i Messi (min 85), i a Álex Bergantiños (min 40), Valerón (min 57) i Laure (min 60).

Incidències: Uns 34.600 espectadors a Riazor.