Barça
Esports Barça 11/05/2011

El Barça es proclama campió de Lliga després d'empatar al Ciutat de València (1-1)

Després d'una segona part conservadora, on tots dos equips no s'han atacat gaire, Barça i Llevant han sumat un punt que va bé a tots dos equips

David R. Jover
Els jugadors del Barça celebren el gol de Keita

BarcelonaLa 21a Lliga ja és al sarró. El punt aconseguit aquesta nit a València, contra el Llevant, significa la tercera Lliga consecutiva de Pep Guardiola al Barça. El punt s'ha començat a gestar al 28' de partit després d'una rematada de cap de Seydou Keita que s'ha aprofitat d'una gran centrada de Xavi Hernández.

El partit, però, no ha estat senzill per al Barça. El Llevant, tot i no gaudir de gaire possessió de pilota, ha tingut diverses ocasions de gol que no ha materialitzat. Això sí, per empatar s'ha aprofitat d'una greu errada de Gerard Piqué que no ha sabut rebutjat la pilota a la frontal de la mitja lluna i Caicedo ho ha aprofitat per empatar el matx al 40' de partit.

A la segona part el partit ha semblat un pacte de no agressió. Tot i que el Barça ho ha intentat mitjançant Messi –que ha estavellat al pal un xut després de superar quatre contraris– a partir del vint de la segona part el matx s'ha convertit en un monòleg blaugrana. El Barça s'ha anat passant la pilota en un rondo gegant que no s'ha acabat mai i d'aquí fins al final del partit.

L'empat també serveix de molt al Llevant, que deixa el descens a quatre punts a falta de dues jornades.

Fitxa Tècnica

Llevant: Munúa; Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran; Pallardó (Gorka, 81'), Valdo, Iborra, Xavi Torres, Xisco i Caicedo (Stuani, 75').

Barça: Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Abidal (Fontàs, 60'); Xavi, Busquets, Keita; Villa (Pedro, 85'), Messi i Afellay.

Gols: 0-1, Keita (28'), 1-1, Caicedo (40').

Targetes: Piqué (66'), Iborra (68')