Barça
Esports Barça 25/11/2012

El Barça supera el Llevant, iguala el millor inici de la història i deixa el Reial Madrid a 11 punts (0-4)

Andrés Iniesta s'ha inventat quatre gols en tan sols 18 minuts de joc i ha sentenciat el partit amb tres assistències i un gol

Andrés Iniesta celebra un gol amb els seus companys

BarcelonaEl Barça ha superat el Llevant (0-4) al Ciutat de València, ha igualat el millor inici de la història a la Lliga (dotze victòries i un empat en les tretze primeres jornades) i ha deixat el Reial Madrid a 11 punts de distància. Andrés Iniesta s'ha inventat quatre gols en tan sols 18 minuts de joc i ha sentenciat el partit a l'inici de la segona meitat, quan el migcampista s'ha apuntat tres assistències i un gol.

Abans del primer quart d'hora de partit, Tito Vilanova s'ha vist obligat a substituir Dani Alves, que s'ha lesionat, per Martín Montoya, i el Barça ha passat a jugar amb onze futbolistes formats al planter.

El partit ha arribat al descans sense gols. El Barça ha pogut generar poques ocasions de perill, la majoria amb xuts des de fora l'àrea, contra un Llevant que ha demostrat que la seva bona temporada no és casualitat. Els futbolistes locals, tan endreçats com treballadors, han reduït els espais al màxim i han sabut sortir a la contra, generant perill sobre la porteria de Víctor Valdés.

Al cap de poca estona de començar la segona meitat, Andrés Iniesta s'ha inventat quatre gols en tan sols 18 minuts. El migcampista ha assistit Leo Messi en dues ocasiones, ha anotat el tercer gol del Barça i s'ha apuntat una altra passada decisiva per a Cesc Fàbregas. Quatre gols en un obrir i tancar d'ulls que han deixat el partit sentenciat.

Quan faltava un quart d'hora pel final, Jordi Alba i Xavi han deixat el seu lloc a Adriano i Thiago, que han reaparegut després de les seves respectives lesions.

El Llevant ha disposat d'un penal per marcar (Carles Puyol ha tocat la pilota amb la mà dins de l'àrea), però Víctor Valdés ha aturat el llançament de Barquero i el Barça ha pogut mantenir la porteria a zero.

Llevant, 0: Munúa, Chris Lell, Navarro, Ballesteros, Juanfran; Diop, Iborra, Juanlu (Míchel, min. 75), El Zhar (Ríos, min. 61); Barkero i Martins (Ángel, min. 68).

Barça, 4: Valdés, Alves (Montoya, min. 14), Piqué, Puyol, Alba (Adriano, min. 75); Xavi (Thiago, min. 78), Busquets, Cesc; Iniesta, Pedro i Messi.

Gols: 0-1, min. 47: Messi. 0-2, min. 52: Messi. 0-3, min. 56: Iniesta. 0-4, min. 63: Cesc.

Àrbitre: Pérez Montero. Groga a Cesc i Puyol.

Incidències: 24.234 espectadors al Ciutat de València.