Barça
Esports Barça 28/01/2012

El Barça ensopega a Vila-real (0-0)

Tres dies després d'eliminar el Reial Madrid a la Copa del Rei, l'equip blaugrana empata a Vila-real, on es distancia set punts del conjunt blanc a la Lliga

Borja Valero i Leo Messi.

BarcelonaTres dies després d'eliminar el Reial Madrid a la Copa del Rei, el Barça ha ensopegat a Vila-real, on ha cedit un empat (0-0) i es distancia set punts del conjunt blanc a la Lliga.

El Barça, més lent que de costum, ha evolucionat tàcticament a Vila-real, on ha jugat cada fase del partit amb una disposició diferent. Pep Guardiola ha anat madurant un encontre de dificultat extrema i ha intentat trobar la manera d'enforquillar el conjunt que des de fa unes setmanes entrena Molina.

L'equip blaugrana ha controlat la possessió de la pilota, però no l'ha mogut amb velocitat i el Vila-real ha aconseguit aturar el joc amb més faltes de les habituals. Leo Messi ha disposat de l'única bona oportunitat per marcar en una primera meitat difícil. En canvi, arribat el minut 36, el Vila-real ha clavat un parell d'ensurts. El primer, que venia d'un xut de Marcos Senna, l'ha enviat a córner Víctor Valdés. El segon ha estat un gol de Gonzalo Rodríguez, anul·lat per un clar fora de joc.

A mitja hora del final, Pep Guardiola ha reestructurat l'equip i ha donat entrada a Alexis en substitució de Gerard Piqué, però el Vila-real, molt més pràctic amb Molina del que ho era amb Garrido, no ho ha posat fàcil.

El Barça tan sols ha aconseguit canviar de ritme en una recta final apassionant en què Pep Guardiola ha apostat per Tello i Thiago, dos jugadors descarats per intentar un gol en els darrers 15 minuts. Les oportunitats han arribat i Cesc ha enviat la pilota al travesser (minut 34).

A vuit minuts del final, Leo Messi i Cesc no han pogut concretar una bona oportunitat a l'àrea del Vila-real. El gol no ha arribat i el Reial Madrid es distancia set punts del Barça a la Lliga.

Vila-real CF, 0: Diego López, Ángel, Gonzalo, Musacchio, Joan Oriol, Cani (Castellani, m.72), Bruno Soriano, Borja Valero, Marcos Senna (Marchena, m.89), Marco Ruben (Camuñas, m.83) i Joselu.

Barça, 0: Víctor Valdés, Puyol, Piqué (Alexis, m.61), Mascherano, Abidal, Dani Alves, Busquets, Xavi (Tiago, m.77) Adriano (Tello, m.77) Cesc Fábregas i Messi.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes. Groga als locals Musacchio, Marco Ruben, Joan Oriol, Joselu i Gonzalo i al visitant Dani Alves.

Incidències: Uns 22.000 espectadors a El Madrigal.