Barça
Esports Barça 21/04/2011

Decepció blaugrana a Mestalla (0-1)

El Reial Madrid s'emporta la Copa del Rei després que Cristiano Ronaldo hagi marcat un gol en la pròrroga. El Barça, que no ha vist porta, marxa de Mestalla decebut

Nuria García
Final Copa del Rei: Barça - Madrid

BarcelonaEl Madrid ha aconseguit fer-se amb la Copa del Rei després que en el minut 12 de la pròrroga Cristiano Ronaldo hagi marcat l'únic gol del partit. Els blancs, que han jugat esperant al darrera i sortint a la contra, han recuperat una pilota i, després d'una contra, Cristiano Ronaldo ha rematat al fons de la xarxa, de cap (102').

La final ha començat amb molts nervis i els dos equips han comès moltes petites faltes als dos camps. Tot i això, amb el pas dels primers minuts, el Barça ha començat a calmar els ànims i a intentar fer-se amb el control de la pilota. Xavi ha estat el primer en provar sort amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat, mentre que a l'altra àrea, Cristiano Ronaldo ha fet un xut que ha salvat Mascherano.

Al Barça li està costant molt superar la pressió del Reial Madrid i això li provoca diverses imprecisions en el joc dels blaugranes. Això ha provocat que Cristiano Ronaldo hagi pogut arribar a la porteria de Pinto, que atent, ha refusat (35') i fregant el descans, Pepe ha estavellat una pilota al pal.

Amb la represa, els blaugranes han millorat. Més pacients i amb menys precipitació, els de Pep Guardiola s'estan apropant amb una mica més de perill a la porteria de Casillas. Pedro, amb un bon xut, ha estat el primer que ha rematat a porta per part blaugrana, però el seu xut ha sortit desviat per poc (52').

Al 69', l'àrbitre ha anul·lat un gol a Pedro per fora de joc. El Barça ha començat a carburar, aquest és el camí. Iniesta, amb un xut creuat, ha vist com Casillas refusava a córner (76').

El Barça ha gaudit d'ocasions molt clares, però cap ha acabat dins la xarxa. El Madrid, que estava més cansat durant el segon temps, s'ha dedicat a defensar i a sortir a la contra. Amb cap dels dos equips sense veure porta, el 90 minuts han acabat 0-0 i s'ha arribat a la pròrroga.

Després del gol dels blancs (Cristiano Ronaldo 102'), els blaugranes ho han intentat fins l'últim minut, però sovint amb més cor que cap, i ha acabat sense benzina, perdonant davant d'un Madrid crescut pel gol

Barça 0: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano (Maxwell 119'), Busquets (Keita 107'), Xavi, Iniesta, Pedro, Messi i Villa (Afellay 105').

Real Madrid 1: Casillas, Arbeloa, Ramos, Carvalho (Garay 119'), Marcelo, Pepe, Xabi Alonso, Khedira (Granero 103'), Cristiano, Di María i Özil (Adebayor 69').

Gols: 0-1 (102') Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Targetes grogues: a Pepe (25'), Pedro (33'), Xabi Alonso (49'), Messi (63'), Adebayor (73') i Adriano (117'). Targetes vermelles: a Di María, per doble amonestació (120').