BARÇA
Esports Barça 27/02/2012

Cruyff també va donar la Lliga per perduda l'any 92 i el Barça la va acabar guanyant

L'any 92, els blaugranes, entrenats per l'holandès, eren tercers a falta de cinc jornades i van acabar remuntant per revalidar el títol de Lliga

Ara
2 min

BarcelonaDesprés del partit contra l'Atlètic de Madrid Guardiola deia: "Tinc la impressió que no guanyarem aquesta Lliga". I Johan Cruyff, vint anys abans, deia pràcticament una frase idèntica. Era el 3 de maig de 1992 i després d'empatar (1-1) contra el Burgos, el tècnic holandès afirmava: "Sembla que la Lliga està perduda". Fins i tot el president, Josep Lluís Núñez, va dir: "Crec que hem regalat la Lliga".

Quan Cruyff i Núñez van dir aquestes frases, ara fa vint anys, a la Lliga li quedaven cinc jornades per acabar-se i el Madrid liderava la classificació amb 49 punts (més el 'goal-average'), l'Atlètic era segon, amb 46 i el Barça anava tercer, amb 45 punts. Però l'any 92, les victòries encara es premiaven amb dos punts.

Si comptéssim com comptem ara –els triomfs valen tres punts i els empats, un–, el Barça hagués estat a set punts del líder a falta de només cinc jornades. El cert és que el panorama no era massa bo per al Barça, que veia lluny les seves opcions de revalidar el títol. Però Cruyff va anunciar que seguirien lluitant a la Lliga amb la intenció d'arribar preparats per a la final de la Lliga de Campions. Un discurs que podria ser el mateix que el de Pep Guardiola.

I finalment, la Lliga va anar a mans del Barça. El Madrid va caure en les tres últimes jornades, amb Tenerife com la cirereta del pastís. A més, aquella temporada també es va aconseguir la primera Copa d'Europa de la història del club blaugrana.

Ara, el guió de la pel·lícula de la temporada és el mateix. El Barça és a deu punts del Madrid quan resten 14 partits per jugar. Hi haurà el mateix final que l'any 92?

stats