PRIMERA DIVISIÓ
Esports Barça 20/12/2010

El darrer rècord del Barça: 10 victòries consecutives lluny de casa en la Lliga

Després de firmar el millor inici com a visitant en la història de la Lliga, ara el Barça ha assolit el rècord de victòries lluny de casa de forma consecutiva

Redacció
1 min
Messi celebra el seu gol amb Dani Alves.

BarcelonaEl triomf al derbi ha suposat un nou rècord del Barça. Si el triomf a Pamplona suposava el millor inici de Lliga absolut a domicili amb la setena victòria en set desplaçaments, la vuitena victòria suposa que el Barça es converteix en el primer equip en la història de la Lliga que suma 10 victòries consecutives lluny de casa: dues en la temporada anterior i vuit en aquesta.

La ratxa va començar a El Madrigal l’1 de maig. El Barça necessitava vèncer per conservar el liderat i va aconseguir un contundent 1-4. Una setmana després, més del mateix: el Barça no podia fallar al Sánchez Pizjuán, i no ho va fer. El 2-3 va significar mig títol. L’altra meitat es va gestar contra el Valladolid, al Camp Nou, en l’última jornada. Els blaugrana serien campions amb 99 punts.

La línia de triomfs fora de casa ha tingut continuïtat en tot el curs 2010/11. Els camps del Racing (0-3), Atlètic de Madrid (1-2), Athletic Club (1-3), Saragossa (0-2), Getafe (1-3), Almeria (0-8), Osasuna (0-3) i Espanyol (1-5) han vist passar la piconadora barcelonista. Vuit victòries en vuit sortides. Òbviament, és el millor visitant del campionat, amb 24 punts, set més que el Madrid.

El balanç en aquestes deu victòries és de 36 gols a favor i 7 en contra. El pòquer atacant culer és el responsable de la major part de les dianes. Entre Messi (11), Pedro (6), Villa (4) i Bojan (4) n’acumulen 25. Els segueixen Xavi (3) i Iniesta (2). En defensa, Víctor Valdés ha pogut mantenir la seva porteria imbatuda en quatre de les deu últimes sortides.

stats