DERBI
Esports Barça 08/01/2012

Barça i Espanyol es reparteixen els punts en un derbi intens i vibrant, no exempt de polèmica (1-1)

El Barça ha dominat el marcador amb un gol de Cesc (15'), i al 85' Álvaro ha fet l'empat. En el temps afegit ha arribat la jugada de la polèmica: Raúl Rodríguez ha desviat amb les mans dins l'àrea un xut de Pedro, però l'àrbitre no ha xiulat penal

Nuria García
Cesc, després de marcar.

BarcelonaEl derbi que aquest diumenge al vespre ha enfrontat l'Espanyol i el Barça tenia tots els ingredients per ser un gran partit, i així ha estat. De fet, ha tingut de tot: gols per les dues bandes, moltes ocasions i una jugada polèmica.

Els dos conjunts han saltat al terreny de joc amb molta intensitat i l'Espanyol ha estat el primer d'avisar. Verdú ha aconseguit rematar a porta en dues ocasions (6'), però primer Valdés i després Piqué han evitat que els locals s'avancessin en el marcador. En la següent ocasió clara, després d'una errada de Cristian, Messi ha recuperat la pilota i l'ha passada a Cesc, que ha marcat. Tot i això, l'àrbitre ha anul·lat el gol a instàncies de l'assistent, perquè en el control Messi ha tocat la pilota amb la mà (13').

El migcampista d'Arenys sí que ha aconseguit inaugurar el marcador en la següent jugada. Alves ha centrat i Cesc, venint des del darrere, l'ha posat de cap fora de l'abast de Cristian (15'). Tot i el gol, l'Espanyol no s'ha rendit, ben al contrari. Els de Pochettino s'han apropat amb perill a la porteria de Valdés en diverses ocasions. Primer, amb un xut de Sergio García que ha aturat el porter blaugrana en dos temps (16'); un minut més tard, Weiss ha caigut davant Piqué quan entrava dins l'àrea, però l'àrbitre no ha xiulat res, i al 22' Verdú ha provat sort, però el seu xut ha sortit massa alt.

Iniesta ha estat qui ha trencat la dinàmica, intentant fer el segon amb un xut que Cristian ha aturat en dos temps (27'). Romaric ho ha intentat per a l'Espanyol amb un xut que ha sortit per sobre del travesser, abans que Puyol evités el gol de Sergio García llançant-se al terra (42'). L'última ocasió de la primera part ha estat de Cesc, que ha fet una mitja volta dins l'àrea salvant l'entrada d'Héctor Moreno, però entre el porter i el pal han evitat el segon gol blaugrana.

En la segona part ha baixat una mica el ritme del partit. I és que tots dos equips han fet un gran esforç físic en els primers 45 minuts. De fet, una de les ocasions més clares no ha arribat fins al 70', quan Xavi ha disposat d'una falta directa que ha sortit desviada.

Però quan el partit semblava que estava baixant de ritme, l'Espanyol ha aconseguit tornar a pujar les revolucions a Cornellà-El Prat. Álvaro Vázquez, al 85', ha fet l'empat amb un cop de cap lluny de l'abast de Piqué. En els últims cinc minuts, més els quatre d'afegit, els dos conjunts han intentat evitar l'empat. El Barça és qui podria haver bellugat el marcador, amb una triple ocasió (91'). Primer Piqué, després Pedro i més tard Iniesta han intentat fer el segon, però cap d'ells ha pogut veure porta. De fet, en aquesta jugada ha arribat la polèmica. La rematada de Pedro, la segona, ha estat refusada per Raúl Rodríguez des de dins de l'àrea amb les mans, però l'àrbitre no ha xiulat penal.

Al final, repartiment de punts en el que ha estat el segon empat entre els dos conjunts des que l'Espanyol juga a Cornellà-El Prat.

ESPANYOL 1

BARÇA 1

Espanyol: Cristian Álvarez (Kiko Casilla 81'), Amat, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac, Forlín, Romaric (Álvaro Vázquez 64'), Thievy, Verdú, Weiss (Javi López 46') i Sergio García.

Barça: Valdés, Puyol, Piqué, Abidal, Xavi, Busquets, Iniesta, Alves, Alexis (Pedro 71'), Cesc i Messi.

Gols: 0-1 (15') Cesc. 1-1 (85') Álvaro Vázquez.

Àrbitre: Turienzo Álvarez (Castella i Lleó). Targetes grogues: a Messi (13'), Romaric (45'), Raúl Rodríguez (69'), Álvaro (76'), Sergio García (84'), Amat (89') i Forlín (91').