Barça
Esports Barça 19/04/2012

Les estadístiques del Chelsea-Barça mostren el camí de la remuntada: xutar entre els tres pals i apropar Messi a l'àrea

El Barça va tenir 24 ocasions de gol contra el Chelsea, però només va fer 6 xuts entre els tres pals, i Messi va acabar el partit havent combinat més amb Mascherano i Puyol que amb Alexis o Pedro

Natalia Arroyo
2 min
Terry tapa un xut de Messi a Stamford Bridge

BarcelonaFer una anàlisi de les estadístiques del Chelsea-Barça ajuda a refredar les sensacions negatives que l'1-0 d'Stamford Bridge va deixar en els aficionats blaugranes. L'equip va dominar, amb un 73% de possessió, però va encaixar un gol en una de les poques arribades dels anglesos. El camí de la remuntada al Camp Nou passarà per la capacitat que tinguin els homes de Guardiola de transformar aquest domini de la pilota, novament, en ocasions de gol; les ocasions de gol, en xuts ben dirigits, i l'aportació de Messi en el joc col·lectiu, menys en el manteniment de la possessió i més a partir de tres quarts de camp en accions de desequilibri en direcció a porteria.

Un Chelsea passiu al Camp Nou

La segona part, ja amb el Chelsea amb avantatge en el marcador, és una bona referència del que s'espera en el partit de tornada al Camp Nou. Els 'blues' van tenir només un 21% de possessió, que contrasta amb el 32% que van aconseguir tenir en el primer temps, quan el resultat encara era de 0-0. El Barça va intentar fer útil el seu 79% però sense el premi del gol, la frustració va ser màxima.

24 ocasions de gol però només 6 xuts a porta

Aquesta és una de les conclusions més negatives del partit, la falta d'efectivitat dels blaugranes de cara a porteria. Malgrat la freqüència amb què el Barça va rondar l'àrea 'blue', Cech va haver d'intervenir relativament poc, perquè de les 24 arribades, només 6 van anar entre els tres pals (i dos, justament, van estavellar-se a la fusta). 13 xuts van marxar lluny, desviats, i la defensa del Chelsea va evitar que 5 més posessin en perill al seu porter.

Messi, endarrerit, juga massa amb els migcampistes

Una de les claus del partit, augmentada per l'efecte dramàtic que va tenir una inoportuna pèrdua de pilota de l'argentí al mig del camp davant Lampard en el contraatac de l'1-0 de Drogba, va ser que Messi va rondar en excés el cercle central, perdent presència a l'àrea, allà on és més decisiu. Prova d'aquesta distància excessiva que el crac blaugrana va tenir en relació al gol, va ser que amb qui més passades es va repartir va ser amb Xavi (30), Iniesta (24), Busquets (22) i Cesc (19). És cert que acostumen a ser els seus socis habituals (i que Iniesta i Cesc van moure's per la frontal de l'àrea), però, el que preocupa és que busqués o rebés més passades de Mascherano (8) o Puyol (5) que d'Alexis (5) o Pedro (0), els seus acompanyants en atac.

stats