Pilota d'Or

S'han mostrat especialment crítics a Itàlia

Indignació generalitzada a la premsa internacional per la "sorpresa" de la Pilota d'Or a Messi

Tothom coincideix que és el millor jugador del món, però els mitjans de comunicació no consideren l'argentí el millor del 2010, i creuen que Xavi i Iniesta, més l'oblidat Sneijder, mereixien més el guardó

A Itàlia la Gazzetta dello Sport, que durant les setmanes prèvies havia venut que seria Iniesta el guanyador, ha obert en portada amb un gran "Messi? Nooo!", i diu que la Pilota d'Or deixa "secs" Xavi i Iniesta en l'any més dolent de Messi. "Amb l'entrada de la FIFA al premi, no es valora la temporada, com era tradició, sinó el valor absolut. Estupor a Zuric. Sota la direcció de Blatter, s'ha menyspreat el Mundial i la Champions".

En pàgines interiors, i a l'edició online, la Gazzetta també comenta el triomf de Mourinho com a recompensa per la injustícia de la no nominació de Sneijder tot i el triplet. També és radical La Stampa, titllant "d'injusta" la decisió, i fent-se ressò de la desil·lusió als mitjans espanyols. En els mateixos termes s'expressen a la Repubblica.it o Il Corriere della Sera.

L' Équipe, a França, també recull la barreja de sorpresa i indignació i titula amb un "Messi? Però sí!", alhora que ironitza amb les tràgiques portades dels diaris de Madrid, com ara la del Marca, que obre amb un "Dos gegants i un antiespanyol", amb fotos de Messi, Mourinho i el president de la FIFA, Joseph Blatter. Són més correctes a Alemanya i Anglaterra, que titulen amb uns prudents "Messi, novament millor jugador del món" o "Messi guanya la Pilota d'Or Fifa", i expliquen la sorpresa d'aquesta decisió entre els finalistes. El Frankfurter Allgemeine o el diari Spiegel, o la web de la BBC són alguns exemples més.

A l'Argentina tornen a rendir-se als peus de Messi. L'edició digital Clarín diu " Messi, cada vez más grande" i expliquen que, tot i no haver fet un bon Mundial amb el seu país, els seus gols i les bones actuacions amb el Barça li han valgut el premi. L' Olé també ho celebra: "El campió no va ser el millor: Messi no va guanyar el Mundial, però va superar Xavi i Iniesta per fer-se amb la Pilota d'Or per segon any consecutiu. Va fer 60 gols el 2010 i va eclipsar els seus companys del Barça. Gaudim-lo, perquè és argentí".