Pilota d'Or
Esports Barça 11/01/2011

Indignació generalitzada a la premsa internacional per la "sorpresa" de la Pilota d'Or a Messi

Tothom coincideix que és el millor jugador del món, però els mitjans de comunicació no consideren l'argentí el millor del 2010, i creuen que Xavi i Iniesta, més l'oblidat Sneijder, mereixien més el guardó

Natalia Arroyo
2 min
La portada de la Gazzetta d'avui dimarts.

BarcelonaA Itàlia la Gazzetta dello Sport, que durant les setmanes prèvies havia venut que seria Iniesta el guanyador, ha obert en portada amb un gran "Messi? Nooo!", i diu que la Pilota d'Or deixa "secs" Xavi i Iniesta en l'any més dolent de Messi. "Amb l'entrada de la FIFA al premi, no es valora la temporada, com era tradició, sinó el valor absolut. Estupor a Zuric. Sota la direcció de Blatter, s'ha menyspreat el Mundial i la Champions".

En pàgines interiors, i a l'edició online, la Gazzetta també comenta el triomf de Mourinho com a recompensa per la injustícia de la no nominació de Sneijder tot i el triplet. També és radical La Stampa, titllant "d'injusta" la decisió, i fent-se ressò de la desil·lusió als mitjans espanyols. En els mateixos termes s'expressen a la Repubblica.it o Il Corriere della Sera.

L'Équipe, a França, també recull la barreja de sorpresa i indignació i titula amb un "Messi? Però sí!", alhora que ironitza amb les tràgiques portades dels diaris de Madrid, com ara la del Marca, que obre amb un "Dos gegants i un antiespanyol", amb fotos de Messi, Mourinho i el president de la FIFA, Joseph Blatter. Són més correctes a Alemanya i Anglaterra, que titulen amb uns prudents "Messi, novament millor jugador del món" o "Messi guanya la Pilota d'Or Fifa", i expliquen la sorpresa d'aquesta decisió entre els finalistes. El Frankfurter Allgemeine o el diari Spiegel, o la web de la BBC són alguns exemples més.

A l'Argentina tornen a rendir-se als peus de Messi. L'edició digital Clarín diu "Messi, cada vez más grande" i expliquen que, tot i no haver fet un bon Mundial amb el seu país, els seus gols i les bones actuacions amb el Barça li han valgut el premi. L'Olé també ho celebra: "El campió no va ser el millor: Messi no va guanyar el Mundial, però va superar Xavi i Iniesta per fer-se amb la Pilota d'Or per segon any consecutiu. Va fer 60 gols el 2010 i va eclipsar els seus companys del Barça. Gaudim-lo, perquè és argentí".

stats