BARÇA
Esports Barça 20/02/2011

El Barça suma els tres punts després d'una victòria molt treballada davant l'Athletic (2-1)

David Villa ha avançat el Barça en el minut 3, però en el 48, Iraola ha empatat de penal. En el 77 de la segona, Messi ha fet el segon del Barça i definitiu

Adrià Soldevila
Barça Atletic

BarcelonaEl partit ha començat de cara pel FC Barcelona, ja que als quatre minuts de partit, David Villa ha marcat el primer gol blaugrana. Una gran passada de Xavi en diagonal, ha estat aprofitada per Dani Alves, que ha cedit al primer toc enrere per Villa, que des del darrera ha marcat el primer. Després del gol, el Barça ha continuat buscant la porteria d'Iraizoz, amb accions ofensives per part d'Alves i arribades a l'àrea de Villa, Pedro o Xavi. L'Athletic, però no s'ha tancat i ha buscat també atacar sobre la porteria de Pinto, amb una ocasió molt clara per Susaeta, després d'una gran jugada de Llorente.

Al minut 25 de partit, David Villa ha rebut una assistència de Busquets i ha picat la pilota per sobre Gorka Iraizoz, amb la mala fortuna que la pilota ha tocat el travesser i ha sortit desviada. El Barça ha continuat manant sobre el terreny de joc fins al final de la primera part, amb un gran domini de la pilota i fent ballar a un Athletic Club que no pot sortir del seu camp.

Ha començat la segona part al Camp Nou, amb un únic canvi. Per l'Athletic Club ha entrat Toquero, en substitució d'Iturraspe. Al minut 3, Abidal ha fet una passada compromesa enrere per Busquets, que no pot controlar, Llorente li pren la cartera i l'avui central del Barça li fa un penal molt clar. Iraola el transforma, llançant-lo a l'esquerra de Pinto, que s'ha llançat a l'altra banda. Al minut 13 de la segona part, Messi ha fet una excepcional jugada dins l'àrea i Javi Martínez li ha fet un clar penal, que l'àrbitre no ha xiulat. A partir del gol l'Athletic ha renunciat a l'atac i el Barça ataca sense parar, amb ocasions clares per Messi i Villa, però grans intervencions de la defensa basca i de Gorka Iraizoz. Al 32 de la segona part, Xavi ha tornat a fer una passada llarga per Alves i el brasiler ha assistit per Messi, que ha rematat al fons de la xarxa des de l'àrea petita, una jugada similar a la del primer gol culé. Fins al final, l'equip de Pep Guardiola ha continuat atacant, buscant el tercer, però les ocasions no han pogut transformar-se i el partit ha acabat amb la victòria treballada del Barça.

2 Barcelona - 1 Athletic Club

Barcelona: Pinto; Dani Alves, Piqué, Sergio Busquets, Abidal; Xavi, Mascherano (Maxwell, 59'), Iniesta; Pedro (Afellay, 92'), Messi i David Villa (Keita, 84').

Athletic Club: Iraizoz; Koikili, Ekiza, Amorebieta, Iraola; Gurpegui, J. Martínez; Gabilondo (Muniain, 70'), Iturraspe (Toquero, 45'), Susaeta (David López, 84'); Llorente

Gols: 1-0 (3') Villa. 1-1 (48') Iraola de penal. 2-1 (77') Messi.

Àrbitre: Ramírez Domínguez (col·legi andalús). T.G: Alves, Busquets i Piqué (Barça); Koikili, Iraola i Gurpegui (Athletic Club)

Assistència: 83.533 espectadors