BARÇA
Esports Barça 17/04/2011

Guardiola: "Hem agafat la pilota i hem volgut atacar, però estem davant un equip que espanta"

L'entrenador del Barça s'ha mostrat satisfet després de l'empat aconseguit a l'estadi Santiago Bernabéu i de mantenir la distància de 8 punts amb el Reial Madrid

Adrià Soldevila
2 min
Pep Guardiola, donant instruccions des de la banda.

BarcelonaEn la roda de premsa posterior al clàssic, el tècnic del Barça Pep Guardiola ha volgut destacar que "empatar és un bon resultat. Hem jugat contra un senyor equip i només ha faltat, amb el 0-1, buscar més la porteria de Casillas". "Empatar aquí i no perdre és un bon resultat". "Em sembla que hem vingut aquí i hem dominat el partit. Hem agafat la pilota i hem volgut atacar, però estem davant un equip que mires els suplents i espanta".

Respecte a l'actuació arbitral, Guardiola ha tancat ràpid el debat: "És la seva feina, no he vist res i ho he de veure per televisió". També, en la valoració de la tàctica del Reial Madrid, el tècnic blaugrana ha volgut dir que "només faltaria donar-li consells a Mourinho. Ell té les seves raons, bastant en tinc preocupant-me dels meus".

En els propers partits amb el Reial Madrid, Guardiola ha destacat que "no tinc ni idea de com aniran. Hem vingut al Bernabéu i podia passar qualsevol cosa. Hem pogut perdre i guanyar al final. 8 punts més gol average, queden sis jornades i intentarem anar a cada partit com hem anat durant tota la temporada per a ser campions" i "per la final ens anirà molt bé l'empat, perquè han demostrat la seva casta i ens han posat a lloc".

En la qüestió tàctica, Guardiola ha explicat que "La qüestió era crear superioritat a través de Busquets i Piqué i intentar buscar l'espai amb els de dalt. Pepe és un jugador amb experiència" i que "ells han fet un joc molt directe, buscant l'esquena dels nostres defensors i no sé si dimecres jugaran igual". També que "poques coses s'han fet malament. Hem tingut aquell control i ens ha faltat veure una miqueta més endavan. Amb el 0-1 vols controlar la situació i no perdre la pilota. En pilota per alt són molt superiors a nosaltres."

Pel que fa la lesió de Puyol, Pep Guardiola ha dit que "Carles ha fet un esforç molt gran. No té lesió. Té una contractura, se li han carregat els isquiotibials. Ha estat la tensió, la velocitat del partit i la gespa" i que l'ha fet jugar perquè "sabiem que le Madrid té molta velocitat a l'espai, intuiem que jugarien així, amb pilotes a l'espai a Di María i Cristiano i per això ha jugat Puyol"

La gespa de l'estadi blanc ha estat avui modificada respecte als partits anteriors disputats, però Guardiola ha volgut treure ferro a la situació dient que "cadascú a casa seva posa la gespa que vol, té tot el dret de fer-ho."

"Encara no som campions i queden 18 punts per jugar, contra equips que es juguen la vida. No estic a la ment dels jugadors del Madrid"."Jugarem partits amb molt cansament mental, després de la final de Copa i els partits de Champions. Segueixo reiterant que serà molt complicat".

stats