BARÇA
Esports Barça 12/12/2019

Sí al Futur demana votar de nou l’Espai Barça

A causa dels canvis en el projecte, Víctor Font sol·licita un referèndum i reclama transparència

A.n. / T.p.
3 min
El precandidat de Sí al Futur, l’empresari català Víctor Font, en la seva compareixença d’ahir.

BarcelonaL’empresari català Víctor Font, que encapçala la precandidatura a presidir el Barça Sí al Futur, va convocar ahir una roda de premsa per sol·licitar al club que posi en marxa un procés per establir un nou referèndum obert a tots els socis per validar l’Espai Barça, a causa dels diversos canvis en el projecte respecte al que va ser aprovat el 2014. “El projecte que es va votar el 2014 ha patit molts canvis: el pressupost, les formes de finançament... i altres grans detalls. Amb aquests canvis creiem que s’ha de fer un nou referèndum, en comptes de limitar-se la seva aprovació a una assemblea de socis compromissaris extraordinària”. Font va definir l’assemblea com una eina “poc representativa”, un fet que va qualificar com un problema de model, “no d’aquesta junta, sinó d’aquest i dels anteriors mandats”, i va recordar que ha posat a disposició del club el software per poder votar electrònicament, “una eina més en favor de la democràcia”, que Sí al futur impulsa.

En aquest sentit, el precandidat va insistir en la transparència i va emplaçar el club a detallar els comptes que defineixen el cost de l’Espai Barça, així com el seu finançament. Font va remacar que des de la seva precandidatura estan a favor del projecte, però sol·licita que vagi acompanyat “d’un exercici de transparència i de responsabilitat”: “Volem l’Espai Barça però sense posar en risc el model de propietat del club, que s’expliqui tot bé i que siguem tots els socis del Barça els que l’aprovem, no només una assemblea extraordinària, a causa dels grans canvis que hi han hagut el projecte aquests darrers anys”.

Entre alguns dels canvis que s’han fet al projecte, l’empresari català va citar que l’Espai Barça “havia de costar 600 milions i ja s’ha encarit fins als 685 milions”, i també va citar algunes informacions que apunten que el projecte es podria arribar a finançar amb 700 milions procedents de Goldman Sachs amb un contracte d’explotació sobre part dels beneficis durant 25 anys. En la mateixa línia, Font també va demanar claredat sobre el deute real del club (ha recordat que l’actual junta es va comprometre a no començar les obres del projecte si el deute del club no era inferior als 220 milions d’euros) i que s’aclareixi quina és la situació dels naming rights del Camp Nou en el finançament del projecte. El precandidat va considerar que la directiva ha d’aclarir “les informacions que apunten que el Barça té 1.000 milions de deute financer amb un increment del passiu financer en un 53% l’últim any”.

Font va negar que vulguin demanar responsabilitats civils -“El que volem és que les coses es facin ben fetes”, va afirmar- davant un projecte que va amb retard, i ha insistit que sol·liciten el nou referèndum amb temps abans de les eleccions del 2021. El precandidat va voler remarcar “la necessitat de garantir la viabilitat del club també en el futur, no només a curt termini”, per això reclama transparència “davant grans projectes que poden hipotecar el club”.

La postura del Barça

El Barça, per la seva part, no té previst pronunciar-se oficialment al respecte i recorda que l’eina del referèndum no és vinculant al club i que, en cas que se celebrés un nou referèndum, l’aprovació final hauria de passar igualment per l’Assemblea. Aquest és el principal argument que utilitza l’actual junta per esgrimir que no es plantegen celebrar un nou referèndum al respecte.

stats