BARÇA
Esports 22/04/2015

Alberto Garzón, diputat d'IU: "En aquest país, si et dius Messi no entres a la presó"

El diputat ha demanat aquest dimecres al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que comparegui per parlar de Rodrigo Rato

Efe
2 min
Leo Messi / EFE

MadridEl diputat d'IU Alberto Garzón ha demanat aquest dimecres al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que comparegui per parlar de Rodrigo Rato i li ha retret que "en aquest país, si et dius Messi, Cuatrecasas o Emilio Botín i pagues els diners suficients, no entres a la presó".

"Moltes persones es diuen a si mateixes patriotes i defensores del sistema i són els pitjors delinqüents de tots, són els que fan que no hi hagi diners per a la sanitat pública o les pensions", ha explicat Garzón en la sessió de control al Govern al Congrés.

"No pot ser còmplice d'això", ha afegit. "En aquest país si et dius Messi, Cuatrecasas o com qualsevol altra gran fortuna com era el senyor Emilio Botín, si pagues els diners suficients i negocies amb el seu Ministeri no entres a la presó, i això no és justícia, és indignitat", ha afirmat Garzón.

L'octubre passat, un jutge de Gavà (Barcelona) va desestimar el recurs del futbolista argentí Lionel Messi contra la seva imputació per tres delictes de frau fiscal ja que entén que el davanter podria conèixer les activitats del seu pare, Jorge Messi, que és el seu representant i qui li porta la seva activitat econòmica.

Malgrat que el fiscal recolzava el recurs presentat per Messi perquè creu que no hi ha indicis de la comissió de cap delicte per part del jugador i ha demanat "el sobreseïment lliure respecte d'ell", l'advocat de l'Estat es va oposar i el jutge va considerar una " opinió subjectiva "que Messi "estigués al marge de la gestió econòmica, contractual i tributària dels ingressos que generava", encara que fos el seu pare qui els gestionava.

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Gavà manté la imputació contra Messi, a més de contra el seu pare, per tres delictes contra la Hisenda Pública per defraudar presumptament 4,1 milions d'euros en les declaracions de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques dels exercicis 2007, 2008 i 2009, burlant la tributació dels ingressos derivats de la cessió dels drets d'imatge del jugador a través d'un entramat societari.

stats