Esports 28/06/2019

Griezmann, més car per atacar Neymar

El Barça negocia amb l’Atlètic de Madrid pagar 126 milions, fraccionant el pagament

3 min
Griezmann, més car per atacar Neymar

BarcelonaEl Barça està disposat a pagar una mica més de 120 milions d’euros per fitxar Griezmann, tal com va avançar el diari francès L’Équipe. Malgrat que aquest 1 de juliol la clàusula de rescissió del futbolista de l’Atlètic de Madrid passarà a ser de 120 milions, el club blaugrana prefereix pagar una xifra superior, d’uns 126 milions, per poder fraccionar el pagament. Les clàusules de rescissió s’han de pagar d’un sol cop, sense negociar amb el club propietari del jugador, però el Barça ha preferit negociar amb l’entitat madrilenya per tal d’arribar a un acord diferent, ja que així podria organitzar millor el pressupost de la temporada i atacar més fitxatges, com el de Neymar.

Malgrat que oficialment el club insisteix que no es vol fitxar Neymar -el vicepresident Jordi Cardoner va dir que era el futbolista qui volia venir-, totes les parts treballen per crear l’escenari que permeti començar converses oficials amb el PSG, que segons el diari Le Parisien estaria disposat a vendre el brasiler al Barça per la mateixa xifra que en va pagar ara fa dos anys, uns 220 milions. Inicialment, el club francès va insistir que el preu de Neymar era de 300 milions, però la xifra ja ha baixat. El PSG sembla interessat en vendre un jugador que no ha estat a l’alçada del que se n’esperava per tal d’invertir els diners en altres operacions, i el Barça treballa per poder fitxar el mateix estiu Antoine Griezmann i Neymar, en el que seria una de les operacions més importants dels últims anys al futbol mundial.

Aquesta operació, però, topa amb la realitat econòmica d’un Barça que necessitarà vendre encara més jugadors, tant per rebre diners com per alliberar massa salarial. El club català és, de les grans lligues europees, el club que més diners destina a pagar salaris. I malgrat que tant Griezmann com Neymar accepten rebaixar-se el sou que tenen en aquests moments, la seva arribada suposaria incrementar la massa salarial. Griezmann passaria a cobrar uns 17 milions d’euros per temporada, i signaria un contracte de cinc anys. Ara mateix el francès cobra uns 23 milions nets per temporada després d’haver renovat el seu contracte fa un any, quan va incrementar el seu sou en més d’un 50%. Neymar, per la seva part, acceptaria retornar a una xifra similar al sou que tenia quan jugava al Barça, uns 24 milions d’euros, quan actualment, a París, en cobra uns 37. Xifres esbojarrades en un mercat descontrolat que obliguen el Barça a vendre futbolistes amb nòmines altes, com Coutinho o Dembélé. Jugadors que també han de servir per negociar amb el PSG, interessat tant en el brasiler com en l’extrem francès.

Dins del Barça hi ha optimisme respecte a tancar ràpid la carpeta de Griezmann, ja que l’Atlètic de Madrid no vol retenir un futbolista que fa unes setmanes ja va fer un vídeo dient que marxaria. Pactant aquesta operació amb el club blaugrana, l’Atlètic rebria els diners que vol destinar a fitxar João Félix, la joves estrella del Benfica per qui mitja Europa es baralla. L’acord entre l’internacional francès i el Barça és total, de manera que la setmana vinent es podria fer oficial una operació que l’Atlètic de Madrid, per boca del seu directiu Miguel Ángel Gil Marín, ja dona per feta. Un cop es tanqui, se seguirà avançant en el cas de Neymar, que es convertirà en el gran serial de l’estiu, ja que les converses amb el PSG seran complicades. De fet, el Barça s’ha plantat en negociacions per futbolistes com De Ligt o el japonès Kubo precisament per prioritzar aquestes operacions.

stats