Barça
Esports Barça 27/05/2011

El guanyador de la Lliga de Campions tindrà una compensació de 126 milions d'euros

El guanyador de la final de la Lliga de Campions que disputaran aquest dissabte a Londres el Barcelona i el Manchester United tindrà una compensació de 126 milions d'euros,

Efe
2 min

MadridEl guanyador de la final de la Lliga de Campions que disputaran aquest dissabte a Londres el Barcelona i el Manchester United tindrà una compensació de 126 milions d'euros, segons un estudi de l'impacte econòmic elaborat per MasterCard.

El perdedor serà recompensat amb 73 milions d'euros, la ciutat amfitriona Londres obtindrà uns guanys que arribaran els 52 milions i l'impacte econòmic total de la final ascendirà a 369 milions, d'acord amb aquest estudi.

"La combinació de la gratificació econòmica, l'increment del valor del club i dels corresponents drets d'imatge i televisió" són els factors que porten a aquest estudi a afirmar que serà l'enfrontament futbolístic de més transcendència econòmica de la història, cosa a la qual ajuda que es tracta de dos equips amb les marques més valuoses del món en aquest esport.

El professor Simon Chadwick, director del Centre Internacional d'Economia Esportiva a la Universitat de Coventry i autor de l'esmentat estudi, afirma que aquesta és "la final somiada en termes de volum de seguidors. Els dos equips obtindran un total de 200 milions d'euros, fet que converteix el partit en el més lucratiu en la història dels clubs europeus".

També aquest informe considera que la ciutat de l'equip que resulti guanyador podrà rebre un estímul econòmic de 18 milions d'euros gràcies a l'increment del turisme i al desemborsament econòmic.

L'economia europea en el seu conjunt, sempre segons les conclusions d'aquest estudi, rebrà uns guanys estimats de 100 milions d'euros per la retransmissió en bars i locals del sector d'hostaleria, despesa en béns de consum i l'increment de les apostes.

L'informe també preveu que la final de la Lliga de Campions despertarà gran interès a Llatinoamèrica amb un impacte pròxim als 100 milions d'euros.

"Si es té en compte que hi ha 12 jugadors llatinoamericans entre els dos clubs finalistes i que al voltant del 40% de la població d'Amèrica del Sud té arrels espanyoles, l'interès a aquest continent batrà rècords, unit a la mida de la població i a la força d'economies com el Brasil", sosté el professor Chadwick.

stats