Barça
Esports Barça 15/01/2011

Guardiola: "Pellegrini és un entrenador de prestigi que sempre ha creat molts problemes al Barça"

L'entrenador desitja que Milito es quedi, però assegura que no es fitxarà ningú si marxa; i està tranquil per la renovació d'Alves perquè "les dues parts volen seguir"

Martí Molina
2 min
Guardiola, durant una roda de premsa.

BarcelonaA la prèvia del partit entre Barça i Màlaga, corresponent a l'última jornada de la primera volta de la Lliga, l'entrenador blaugrana ha volgut alertar del perill de l'equip andalús. “El Màlaga el dirigeix un entrenador de prestigi -Pellegrini-, dels que ha deixat més coses al futbol espanyol. Els seus equips sempre juguen molt bé, i sempre han creat molts problemes al Barça”, ha dit Guardiola.

El tècnic blaugrana també s'ha fet ressò del 'nou Màlaga', i és que el club que dirigeix el xeic Abdullah ben Nasser Al Thani s'ha reforçat de valent en aquest mercat d'hivern: “s'han reforçat molt bé, amb jugadors amb molta experiència. Caldrà anar molt en compte tant per joc com per individualitats”.

Preguntat sobre possibles rotacions a l'atac blaugrana, l'entrenador ha assegurat per enèsima vegada que “no hi ha jugadors de Lliga i jugadors de Copa, aquesta és una teoria que he fet vosaltres [els periodistes]. En funció del partit, dels dies de descans i de com veig l'equip, decideixo qui juga i qui no”, ha dit.

Més enllà del partit, a l'entrenador també se li ha preguntat sobre l'actualitat blaugrana. Un dels temes, la Pilota d'Or. “No en vull parlar més, ja li hem dedicat més de tres mesos al tema, i un dia li vaig dedicar més d'una hora sencera”; ha dit, molest, per la insistència dels periodistes. I ha afegit que “ja vaig dir que si no hi ha una bona relació entre els jugadors no s'aconsegueix el que s'ha aconseguit. Això passa aquí i en qualsevol lloc on hi hagi companys de feina” ha dit Guardiola.

Sobre la possible sortida de Milito en aquest mercat d'hivern, Guardiola ha assegurat que “no em plantejo el futur del Barça sense el Gabi. És un gran professional que ens dóna moltes coses; i sap que tant jo com el club el recolzarem amb el que faci falta”. Però malgrat afegir: “espero que es quedi”, l'entrenador ha assegurat que “si marxa no es fitxarà cap altre central a l'hivern”.

També ha parlat de Bojan, de qui ha dit que “com a tot jugador que participa menys que altres, vol jugar més. Però està bé, i jo no pararé fins que sigui més bon futbolista”, ha dit un Guardiola que també s'ha fet ressò de la renovació d'Alves: “Estic tranquil, sé que la voluntat del jugador és renovar; i que la voluntat del club és que renovi. Però cal entendre que hi ha negociacions més llargues i altres més curtes”, ha dit.

Per últim, Guardiola també ha parlat de la seva possible renovació: “Entenc que el club vulgui saber què faré, però ara toca pensar amb el Màlaga”, ha dit. I sobre els comentaris de jugadors com Messi desitjant la renovació del seu tècnic, ha comentat en un to irònic: “Que no se'ls acudeixi dir el contrari, o no jugaran. Que em facin la pilota!”.

stats