Barça
Esports Barça 10/12/2010

Faus: “És un orgull haver signat l'acord més important del futbol mundial, i que Qatar ens hagi escollit”

La idea del club és no perdre Unicef, per això volen que el logotip de la samarreta fusioni el d'Unicef i el de la Fundació Qatar

Albert Solé
3 min
La roda de premsa de Javier Faus presentant l'acord amb Qatar Foundation

BarcelonaDavant les filtracions de l'acord d'ahir a la nit, el vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, s'ha vist obligat a sortir davant de la premsa per explicar l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar. Tot i això, l'acord es farà oficial dilluns que ve amb la presència del president Sandro Rosell.

Javier Faus ha explicat que s'han vist obligats a tancar aquest acord per l'enorme deute que han heretat, i que “si no, no l'hauríem signat”. La Fundació Qatar, una ONG, pagarà 15 milions d'euros per uns acords comercials els propers 6 mesos, sense posar el nom a la samarreta, i a partir de l'1 de juliol de 2011 l'acord és de 30 milions per cada una de les cinc temporades, fins al 2016, posant el logotip a la samarreta.

El vicepresident econòmic del Barça ha explicat que encara no poden presentar el logotip, ni ho podran fer encara dilluns, perquè els experts de màrqueting estan intentant fusionar el logotip de la Fundació Qatar i el d'Unicef, amb qui el Barça no canviarà ni un bri el seu acord (el Barça paga 1'5 milions d'euros a Unicef cada any), però que si no poden fusionar-los es mantindrà el d'Unicef i s'hi afegirà el de Qatar. La decisió s'ha de prendre en 40 dies ja que Nike necessita saber-ho per fer les samarretes de la temporada vinent.

Segons Faus, Qatar és un equip que es vol donar a conèixer al món, “és un orgull que ens hagi escollit a nosaltres”, ja que hi havia altres clubs de futbol interessats. “Qatar ha apostat per dues línies per entrar al món, el Mundial de 2022 i el Barça”. El vicepresident, però, no s'ha escapat de les preguntes sobre la manca de democràcia que hi ha a Qatar, comparant-lo amb la Xina o Uzbekistan: “Comparar Qatar amb Uzbekistan és un despropòsit. Qatar és un país consolidat dins l'Orient Mitjà, i nosaltres no som ningú per jutjar les seves tradicions. Qatar no té denúncies internacionals, i Unicef dóna suport a aquest país”, ha argumentat, i sobre el rebuig entre els aficionats que s'ha començat a notar en les xarxes socials, Faus ha dit: “En som conscients, però el nostre primer objectiu és gestionar el club, i és complicat ser solidari si acabes perdent diners: tenir el millor equip, ser solidaris, tenir els abonaments més baixos dels clubs grans d'Europa i rebutjar aquest acord no és compatible”.

L'origen d'aquest acord es remunta als primers dies d'agost, quan la nova junta directiva es va plantejar què podia fer per aconseguir més ingressos i poder pal·liar l'enorme deute que es va trobar. “Hi havia diverses idees sobre la taula, com posar-li un nom comercial al Camp Nou, però les vam descartar totes i vam apostar per Fundació Qatar”, ha explicat Javier Faus, que també ha remarcat molt especialment que sense els contactes que té el president Sandro Rosell amb el govern qatarià (per l'empresa Aspire i Football Dreams) no hauria sigut possible signar un acord com aquest.

Aquest acord que farà que el Barça ingressi uns 170 milions d'euros en 5 anys i mig, però, no vol dir que torni la barra lliure a Can Barça, segons Faus: “La situació del club continua sent delicada, encara que menys que abans. Per tant, no hi ha barra lliure per gastar, pero ens donarà més recursos per consolidar el projecte esportiu dels propers anys”. El vicepresident també ha volgut posar èmfasi en un últim detall: “Aquest contracte consolida una manera de fer les coses d'aquesta junta i d'aquest president, amb discreció, malgrat les crítiques que ha rebut pels seus silencis”.

stats