Copa del Rei
Esports Barça 18/01/2012

Els interrogants de José Mourinho per rebre el Barça

El portuguès assumeix que, plantegi com plantegi el partit, tot dependrà del resultat. A Madrid només accepten passar l’eliminatòria. Però com jugarà el Madrid? Què ronda el cap de Mourinho?

Natalia Arroyo
2 min
Mourinho dóna instruccions als seus jugadors a Mallorca.

BarcelonaDimarts, Mourinho feia la següent reflexió en roda de premsa: “Si juga Coentrao de lateral dret, em criticaran perquè és esquerrà. Si hi juga Lass, em criticaran perquè sense Khedira ha de jugar pel mig. Si hi poso Pepe, em criticaran perquè és central...”. Les possibilitats tàctiques que oferia el tècnic per jugar contra el Barça i tapar els forats que deixen les baixes d’Arbeloa –per sanció–, Khedira –per lesió– i, probablement, Di María –amb molèsties– tenien sempre un mateix final: la crítica de l’entorn i la premsa.

Resoldre a l'anada?

Seria l’escenari ideal per a Mourinho, que somia en repetir la gesta que va viure amb l'Inter de Milà per visitar el Camp Nou amb un marcador bo per defensar-se. Però és massa arriscat i no sembla probable que el tècnic sigui tan atrevit. A Madrid volen, sobretot, que res no estigui perdut a la tornada i pensen l'eliminatòria no com a 90 minuts, si no 180.

Pressionar o esperar?

Aquest context condiciona, i molt, el plantejament de Mourinho. El fet que jugui Pinto i no Valdés pot convidar el Madrid a fer un pas endavant per pressionar el Barça en la sortida de pilota. Aquesta estratègia, però, es combinarà amb fases del partit en què l’equip es recollirà en defensa i esperarà a veure-les a venir, desgastant-se el mínim possible per construir contraatacs ràpids.

Doble pivot o 'trivot'?

És el principal dilema que té Mourinho i, un cop el resolgui, podrà completar la resta de l’alineació. Les baixes de Khedira i d’Arbeloa l’obliguen a reciclar algun dels seus futbolistes per mantenir la parella de centrals que formen Pepe i Sergio Ramos. Coentrao podria jugar al mig del camp acompanyant Xabi Alonso i Lass en el “triangle de pressió alta” dins un 4-3-3. Tot i que a priori és menys probable pels problemes per trobar un mitjapunta de garanties atès el baix estat de forma d’Özil i Kaká, el 4-2-3-1 podria ser la tàctica que permetria encabir-hi Benzema i Higuaín, a més d’unes bandes amb Callejón i Cristiano Ronaldo, per combinar treball i verticalitat.

Qui fa de lateral dret?

El maldecap de Mourinho no estarà només al mig del camp, perquè també té problemes per construir una defensa sòlida. No vol tocar la parella de centrals per guanyar consistència a prop de Casillas i podria regalar la banda dreta, conscient que si Alexis juga pel centre, Iniesta o Cesc tendiran a anar al mig i no desbordar com un extrem. Coentrao, Albiol i Callejón són les opcions més assequibles.

stats