ESPORTS
Esports Barça 31/10/2011

Laporta nega que utilitzés el Barça per als seus negocis i carrega contra Rosell

En un article a 'El País', diu que el president està sent investigat per casos de corrupció, frau fiscal, suborn i blanqueig de diner al Brasil, i que la informació ha estat "ocultada" per "la premsa amiga"

Efe
3 min

BarcelonaL'expresident del FC Barcelona Joan Laporta ha negat aquest dilluns que utilitzés al Barça per a negocis particulars i ha carregat contra el seu successor, Sandro Rosell, de qui diu que està sent investigat al Brasil per descomptat frau fiscal.

En un extens article al diari El País, Laporta ha negat que guanyés 10 milions d'euros a través del seu despatx d'advocats per assessorar, quan era president del Barça, al magnat uzbek Miradil Djalalov, uns diners que sí va admetre cobrar en la seva declaració davant del jutge el passat 10 d'octubre, encara que va negar que aquesta quantitat fos en la seva integritat per a ell i el seu despatx.

Laporta ha insistit que aquesta operació no té res a veure amb la seva labor al capdavant del club blaugrana i que, per contra, aquesta relació empresarial li va permetre aconseguir per al Barça un contracte de 3 milions d'euros que podrien haver estat 5 si l'equip hagués celebrat un partit a l'Uzbekistan.

"Mai vaig incomplir cap codi ètic ni vaig utilitzar al FC Barcelona per a negocis particulars. Durant els set anys en que vaig tenir l'honor i la responsabilitat de presidir el Barça, el meu despatx d'advocats va treballar amb diverses empreses com a fruit d'acords que la majoria es van iniciar fins i tot abans de 2003, any en què comença el meu primer mandat al capdavant del Barça. Alguns d'aquests clients, empreses ben conegudes, també tindrien relacions, com a proveïdors o espònsors, amb el FC Barcelona, sense que Laporta & Arbós hi intercedís mai sota cap concepte", ha explicat.

Laporta ha recordat que un president del Barça no cobra per la seva funció, motiu pel qual "té tot el dret" a treballar al marge del club.

L'expresident del Barça i avui diputat al Parlament ha tornat a insistir que prendrà totes les mesures legals necessàries per defensar el seu honor perquè, ha dit, "ni el Barça ni la pau social del barcelonisme estan per damunt de la meva dignitat, de la dignitat del cognom que porten els meus fills; no accepto que s'embruti el meu honor amb maniobres indecents articulades contra la meva persona".

"Penso arribar fins al final per explicar la veritat. La nostra gestió al capdavant del FC Barcelona va ser molt bona. Vam col·laborar a construir el millor club del món, el millor equip de la història, i vam deixar una entitat solvent econòmicament, amb els millors ingressos de què mai ha gaudit el club, amb la més bona imatge social i solidària. I no permetré, insisteixo, que embrutin una gestió eficient i honesta (...). No necessitàvem un codi ètic ni un consell de senyors que ens digués el que està bé i el que no, ja que l'ètica comença per un mateix. Per això, com ja vaig anunciar, emprendré les accions legals corresponents contra qui atempti contra el meu honor", ha apuntat.

Laporta també ha contraposat la seva gestió la de l'actual president del Barça, Sandro Rosell, i la de l'expresident blaugrana Josep Lluís Núñez.

Segons Laporta, "s'equivoquen si alguns pensen que atacant a la meva honestedat aconseguiran fer oblidar que l'expresident Núñez ha estat condemnat a sis anys de presó per una trama de delictes econòmics o que el president Rosell està sent investigat per casos de corrupció, frau fiscal, suborn i blanqueig de diner al Brasil (casos dels quals s'han fet eco les revistes econòmiques més importants del món, com The Economist, però que han estat ocultats per la premsa amiga). Erren en l'estratègia de repetir una mentida per canviar la veritat".

stats