Barça
Esports Barça 11/03/2013

Roura: "Hem de trobar l'equilibri entre les ganes que requereix un partit així i la no-precipitació"

El segon entrenador del Barça reconeix que encara no ha decidit l'alineació i que, amb l'ajuda del Tito, ha estat revisant partits "amb un patró similar"

Natalia Arroyo
2 min
Jordi Roura, segon entrenador del Barça, durant la roda de premsa / XAVIER BERTRAL

Sant Joan DespíDes de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, Jordi Roura ha reconegut que el partit perfecte que s'ha imaginat "és passar l'eliminatòria", sense concretar si prefereix marcar aviat o marxar al descans amb algun resultat concret. "El més important és trobar l'equilibri entre les ganes i la intensitat que requereix un partit així i la no-precipitació. Trobar un punt mig és important. Dos gols es poden fer molt ràpid o poden trigar molt", ha assegurat. "Si arribem a una situació límit, veurem com canviem la inèrcia del partit. Però esperem no arribar-hi", ha afegit, imaginant un hipotètic escenari d'urgència als minuts finals.

Roura ha reconegut que el cos tècnic ha revisat alguns partits "amb un patró similar" però deixa clar que les particularitats del Milan fan difícil extrapolar les sensacions d'aquells partits al d'aquest dimarts. A més, ha confessat que no té decidida l'alineació i ha deixat oberta la participació de Xavi, que s'ha entrenat amb normalitat en els últims dies. "Però encara no sabem com estarà. L'evolució és positiva".

"Les circumstàncies m'han fet agafar una responsabilitat que no volia –ha comentat el segon entrenador del Barça sobre les crítiques que ha rebut en les últimes setmanes–. Però jo no m'he sentit maltractat. He sentit el suport de la gran majoria de l'afició i estic molt satisfet". En la línia del que ha afirmat Piqué poc abans, el tècnic ha comentat que "el partit del Milan és important, però no per reivindicar-me jo o l'equip".

Preguntat pel Tito Vilanova, Roura ha afirmat que està sorprès de la capacitat del tècnic d'estar totalment implicat des de Nova York. "Està vivint els partits amb moltíssima intensitat. Amb el tractament que està fent i tot el que està havent d'aguantar, em sorprèn l'energia que li queda per dedicar-se a això", ha dit.

Les bones sensacions que va deixar el partit contra el Deportivo "ajuden a preparar el partit del Milan", sobretot per haver deixat la porteria a zero. Les últimes actuacions d'alguns jugadors, com Villa, Tello o Cesc, formen part de "les habituals fluctuacions de l'estat de forma dels jugadors" i serà una variable que caldrà contemplar de cara a l'onze que s'esculli.

stats