Barça
Esports Barça 30/04/2012

Pinto: "El Tito té caràcter de sobres per gestionar el vestidor, no necessitarà l'ajuda dels capitans"

El porter del Barça assegura que no sap si jugarà tots els partits a partir d'ara i deixa clar que la manera de veure el futbol de Tito Vilanova "la comparteix el vestidor"

N. Arroyo
2 min
Pinto vola per aturar una pilota contra el Rayo

BarcelonaJosé Manuel Pinto té clar que Tito Vilanova és una bona elecció per substituir Pep Guardiola i deixa clar que el de Bellcaire d'Empordà té una personalitat prou forta per assumir el repte. "Tito és suficientment madur i ha viscut molts anys dins un vestidor, el sabrà gestionar. Té caràcter, té força. No necessita l'ajuda dels capitans per dir què ha de fer. El suport, sí. Però ajuda, no", ha afirmat, contundent.

"No descobriré ara res del Tito –ha dit, per descriure'l–. Quan una persona té caràcter, la té en tot el que fa a la seva vida. Ja ho ha demostrat". I, allunyant-se de les comparacions, que considera que "són odioses", ha dit que "no es poden comparar dos entrenadors, per molt que s'assemblin". "Cadascú té una visió, i totes són respectables. El més important de tot és que compartim amb Tito com veu el futbol".

"Entenc perfectament la decisió –ha comentat Pinto, sobre la marxa de Guardiola–. Quan una persona pateix aquest desgast i se sent esgotat psicològicament, necessita descans per tornar després amb més força. Esperàvem que es quedés i ens fa pena que marxi".

Sobre les seves opcions de jugar tots els partits d'aquí al final de temporada, ha dit que no sap què passarà. "La meva bola de cristall no m'ha dit res", ha comentat, fent broma. "L'única mentalitat que tinc és treballar per sentir-me sempre preparat. Sempre m'he pres cada entrenament pensant que jugaré el cap de setmana. No sé si jugaré la final de Copa, però ara no treballo diferent a com ho feia abans".

"Es parla de fi de cicle i de fi del món –ha dit, irònic–. El que ha fet Guardiola serà insuperable, sobretot per la filosofia que ha transmès".

Pinto creu que Valdés mereix el Zamora, "perquè és el porter que està més en forma" i desitja que Leo Messi s'endugui el Pitxitxi. "Si guanyen els premis, és mèrit de tots nosaltres".

stats