Esports Barça 07/02/2021

Koeman s'enamora de Dembélé

El tècnic del Barça lloa la progressió del francès i reconeix que la recaiguda de Sergi Roberto suposa "un cop molt dur" per a l'equip

2 min
Ronald Koeman durant la roda de premsa a Còrdova.

BarcelonaOusmane Dembélé va començar la temporada com un dels jugadors candidats a abandonar el club. Mig any després no només continua de blaugrana, sinó que s'ha convertit en un fix a l'onze titular de Ronald Koeman. El tècnic neerlandès lloa la progressió de l'extrem, destaca les seves qualitats i confirma que és una peça clau en el seu Barça.

"No puc saber què va passar en els anys anteriors, però veient l'Ousmane destaco dues coses: que físicament ha millorat moltíssim i que porta molts partits seguits. No tinc cap dubte de la seva qualitat com a jugador. Té ritme, és boníssim, té un contra un, té molta profunditat... A mi m'agrada aquest jugador. I ara està molt alegre. Això és bo", responia Koeman a la conferència de premsa prèvia al partit contra el Betis, en què es va parlar molt de noms propis i poc del conjunt de Pellegrini.

Les paraules de Koeman posen la cirereta a la progressió de Dembélé a la gespa. Els números ho corroboren. L'extrem ha disputat més minuts en les primeres setmanes del 2021 (761) que no pas del setembre al desembre (623). En aquest segon tram de temporada ha jugat tots els partits, 10, 7 de titular. En canvi, fins abans del Cap d'Any, havia jugat 13 partits, només 6 de titular, i 3 vegades s'havia quedat els 90 minuts a la banqueta –cal tenir en compte que se'n va perdre quatre per lesió–. El seu bagatge realitzador, en canvi, era millor de setembre a desembre (5 gols) que a partir del gener (només 1). Però l'entrenador no només valora Dembélé per les rematades, sinó per com contribueix a generar perill i a trencar les defenses rivals.

Plany per Sergi Roberto

Els elogis cap a Dembélé contrasten amb la frustració per la recaiguda de Sergi Roberto, que pot estar entre sis i vuit setmanes de baixa per la lesió al recte anterior de la cuixa dreta. "És un cop per a tots, començant per ell mateix. Li vaig preguntar al descans [a Granada] si aguantava i em va dir que sí, que estava bé. Després, als vuit minuts es va lesionar. Cal donar-li ànims i recuperar-lo", va dir Koeman, que va confirmar que el de Reus no jugarà segur l'anada dels vuitens de la Champions contra el París Saint-Germain.

D'altra banda, l'entrenador no es va pronunciar sobre Ansu Fati després que les últimes informacions apuntin que la seva recuperació va molt més lenta del que es preveia.

I dos noms propis més. Un d'ells, Messi, després de les especulacions del PSG sobre un possible fitxatge. Koeman, que va tirar pilotes fora, va elogiar el seu futbolista i va comentar que "ell és l'únic que pot decidir el seu futur". I d'Antoine Griezmann va desvelar que a principi de temporada li va trucar per assegurar-li que comptava amb ell, ja que "no havia dubtat mai sobre el seu rendiment".

stats