Barça
Esports Barça 30/03/2012

Bielsa: "Mirant l'obra de Guardiola, no sé qui és el mestre i qui l'alumne"

El tècnic de l'Athletic considera que els títols de l'entrenador del Barça el situen per sobre de la seva figura i reconeix que jugar al Camp Nou "és un somni, un desafiament difícil"

Efe
3 min

BarcelonaMarcelo Bielsa ha refusat avui acceptar la condició de mestre de Pep Guardiola i, en tot cas, ha posat èmfasi en els èxits de l'entrenador català per transformar el futbol dels últims anys, cosa que el converteix a ell en alumne de l'entrenador blaugrana. "Això de mestre o alumne està justificat per les obres. Miri l'obra de Guardiola i la meva i miri qui és alumne i qui mestre. No, jo no sóc el mestre, perquè les coses que jo he construït al futbol no justifiquen aquesta condició, moltíssim menys si les compares amb les que ha construït Guardiola", ha explicat el tècnic de l'Athletic Club.

En una roda de premsa al Miniestadi, on el seu equip s'ha exercitat abans del partit de demà davant el conjunt blaugrana, la figura de Guardiola ha planejat constantment, especialment després dels elogis que el tècnic culé sempre ha dirigit cap a l'argentí. "Em sembla que és un entrenador que ha construït un equip que va establir diferències amb el futbol que es venia jugant en els últims 25 anys. I no només diferències, sinó diferències a millor", ha afegit el Loco.

"Això –ha afegit– el posiciona de manera proporcional a la gesta de construir un equip amb un futbol millor i diferent, executat pels futbolistes que va escollir i imaginat per la seva empremta".

Encara que ha recordat que la seva relació amb Pep és mínima, reduïda només a una trobada que van mantenir fa anys, Bielsa ha rememorat amb humor aquella reunió de gairebé onze hores. "Vaig aconseguir avorrir-lo en l'hora onze, però em sembla que des del començament estava així i no es va animar a anar-se'n", ha fet broma.

"És l'única vegada en la vida que el vaig veure. ¿El vaig admirar? Per descomptat. Un jugador emblemàtic, integrant d'un equip inoblidable, i va construir l'equip que va construir. Tant de bo pogués dir que tenim una relació, perquè és una persona molt valuosa i que enriquiria la relació amb qualsevol ésser humà".

En tot cas, ha volgut insistir en la importància de parlar del partit de demà, respecte al qual ha subratllat que jugar davant el Barça "sempre és meravellós per a qualsevol rival, tant de bo puguem estar a l'altura en el que a nosaltres ens toca".

"És un somni, una il·lusió. A ningú pot inhibir-lo [el Camp Nou], és un desafiament difícil. Mai vaig dirigir aquí", ha explicat Bielsa, que ha recordat el partit de la primera volta, que va acabar en empat. Sobre aquell partit, ha assenyalat que al seu equip "li va costar moltíssim aconseguir arribar al final havent protagonitzat un partit igualat".

"A aquest equip el vam empatar i vam poder guanyar-lo. Recordo aquella actuació com una expressió molt important de l'Athletic. Un aspira al fet que els jugadors que condueix juguin a prop del seu màxim potencial, i aquell dia va passar això", ha asseverat.

També ha afirmat que no espera que "cap dels dos equips canviï la seva identitat en cap dels dos partits", en referència al partit de demà i la final de Copa del Rei que jugaran els dos conjunts al maig.

Sobre el cansament que el seu equip pugui acumular per al partit d'Europa League disputat ahir, l'argentí ha assenyalat que "mai es justificarien" en aquest motiu, però que el que més admira del Barça i el Reial Madrid és "la familiaritat per competir dues vegades per setmana amb una oposició insuperable".

"Difícilment juguen contra equips que no els oposin el seu màxim potencial. L'Athletic ha de recórrer encara fases de desenvolupament per adquirir aquesta facultat", ha afegit, i ha negat que el seu equip hagi de ser "el jutge d'aquesta Lliga" entre Barça i Reial Madrid.

stats