BARÇA
Esports Barça 02/01/2012

La filosofia de La Masia blaugrana desembarca a l'Índia

Tres tècnics del futbol base barcelonista s'han desplaçat a Nova Delhi per a impartir la primera tanda de sessions formatives de les 60 previstes

Pau Miranda / Efe
2 min

Nova DelhiLa filosofia formativa del Barça ha desembarcat a l'Índia, territori gairebé verge per al futbol, amb la celebració al país del primer dels prop de 60 campus que el Barça donarà a prop de 10.000 nens i joves indis.

Tres tècnics del futbol base barcelonista s'han desplaçat a Nova Delhi per a impartir la primera tanda de sessions formatives, i en el seu primer dia van donar la benvinguda a 360 entusiastes petits d'entre 8 i 14 anys, entre ells 60 nenes. Tant els tècnics del club català com l'empresa índia que coorganitza els campus, Conscient Football, insisteixen que més enllà del component esportiu es pretén que els nens que passin pels campus del Barça aprenguin una sèrie de valors humans.

"Nosaltres entenem els jugadors com a persones i la formació que intentem transmetre inclou també valors com el respecte, el treball en equip o la solidaritat", diu Aleix Gibert, un dels entrenadors arribats de la Ciutat Comtal. Durant els propers tres anys, el Barça organitzarà prop de vint campus anuals en diversos punts de l'Índia, un enorme país on el futbol és un esport minoritari –excepte en algunes zones, especialment la ciutat de Calcuta–, tot i que això està canviant.

"Cada vegada són més els joves i nens que trien el futbol per sobre del criquet (l'esport més popular), potser perquè és més ràpid i energètic", recalca la directora de Conscient Football, Anu Jain. "L'Índia és un país emergent i ens interessa entre altres coses pel seu volum de població, però la nostra primera prioritat és que els nens facin esport i adquireixin formació esportiva", diu el director de l'escola de futbol del Barça, Xevi Marcé. "Volem pentinar el país, veure el nivell futbolístic que trobem, la seva cultura i els seus costums, per després poder fer un pla específic de formació per a aquest país", afegeix Marcé.

L'aposta del club blaugrana per Àsia és clara i fa poc més d'un mes va posar en marxa la seva escola de futbol a la capital sud-coreana, Seül, la inauguració va comptar amb la presència d'un recordat exjugador blaugrana, Julio Alberto. Els campus de la Índia els capitaneja Josep Moratalla, un altre il·lustre veterà que va jugar al mateix equip de la dècada dels vuitanta, al costat de Maradona i Schuster. "Ens hem trobat molt entusiasme. Segueixen molt al Barça i la seva política de formació. Hem vingut a compartir els conceptes bàsics del que fem al terreny de joc i també la formació més enllà del terreny de joc", destaca l'excentral.

stats