Publicitat
Publicitat

Barça

Amb només dos mesos el valor de mercat de Messi ha crescut un 22 per cent

El jugador del Barça és actualment el més valorat al mercat futbolístic. Segons un estudi realitzat per una consultora brasilera el valor de l'argentí és de 140 milions

El valor de mercat del davanter argentí Lionel Messi ha crescut un 22 per cent en només dos mesos, des de 115 milions d'euros al gener fins a 140 milions d'euros al març, segons els càlculs divulgats aquest divendres per la consultora brasilera Pluri, especialitzada en informacions del mercat futbolístic.

"Només han passat dos mesos des que vam fer la darrera avaluació del jugador argentí del Barcelona i la sorprenent seqüència d'actuacions ens ha portat obligatòriament a actualitzar", ha explicat la consultora en un comunicat.

En lloc del valor del fitxatge o de la clàusula de rescissió, Pluri calcula el valor de mercat dels futbolistes a partir d'un programari propi que té en compte 15 criteris específics com edat, creativitat, regularitat, força física, títols conquistats o capacitat de retorn financer per al seu club.

La consultora havia realitzat una avaluació de Messi el 10 de gener passat per establir els jugadors més valuosos aquest any i el va situar com el primer a la classificació mundial, amb un valor de mercat de 115 milions d'euros.

Pluri ha realitzat una nova avaluació aquesta setmana després de les últimes i elogiades presentacions del tres vegades millor futbolista del món per la FIFA tant amb el Barça, incloent-hi els cinc gols que va anotar en la golejada per 7-1 sobre el Bayer Leverkusen a la Lliga de Campions , com amb la selecció argentina, incloent-hi els tres que va marcar en l'amistós amb Suïssa.

La nova avaluació ha confirmat l'atacant argentí de 24 anys com el jugador més valuós del món, ara amb un valor de 140 milions d'euros.

La consultora brasilera ha admès que té dificultats per avaluar Messi "perquè estem davant un fenomen tan diferenciat dels altres esportistes (actuals i del passat recent) que dificulta la creació d'una base de comparació".

Aquestes dificultats també obeeixen al fet que, segons Pluri, "amb certesa cap club del món té condicions per finançar la seva contractació".

A la nota en què va justificar el significatiu augment del valor de mercat de Messi en només dos mesos, la consultora ha conclòs que "amb tot just 24 anys, Lionel Messi ja està situat entre els grans jugadors de tots els temps, tot i que encara té el gran desafiament de conquerir un Mundial amb la selecció argentina".

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT