Barça

Messi i Pedri avancen les vacances i no seran al tràmit d'Eibar

Pacten amb Koeman estalviar-se el partit intranscendent del Barça a Ipurua

2 min
Leo Messi, observant Piqué durant un entrenament

Ja no hi ha res en joc al partit entre l’Eibar i el Barça a Ipurua. Els locals ja saben que jugaran la temporada vinent a Segona Divisió i el conjunt entrenat –de moment– per Ronald Koeman va esvair la setmana passada les poques opcions que tenia de ser campió. S’hi juguen l’honor. L’Eibar, perquè mai ha guanyat el Barça. I els culers, per no tancar un tram final de Lliga nefast amb tan mal regust de boca (18 h, Movistar Laliga).

Ara bé, no hi seran tots. A les baixes ja segures dels lesionats Coutinho, Ansu Fati, Sergi Roberto i Ter Stegen, i la del sancionat Lenglet, s’hi afegeixen Leo Messi i Pedri. Dos futbolistes a qui Ronald Koeman ha donat vacances. “Físicament parlant, he de protegir aquests jugadors. Vaig parlar amb ells i vam acordat donar-los descans”, justificava el tècnic a la prèvia, i va destacar l’“esforç titànic” que han fet aquests futbolistes –a més de Frenkie de Jong, a qui també s’ha referit però que serà a Ipurua– durant la temporada. L’altra raó del descans anticipat és evitar lesions a les portes de la Copa Amèrica i l’Eurocopa, tornejos que tant Messi com Pedri jugaran el mes que ve.

El d’aquest dissabte pot ser l’últim partit de Koeman com a entrenador del Barça. I també pot ser l'últim d’una part important de la plantilla. Sobretot després de sentir com el president Joan Laporta parlava aquesta setmana d’un “canvi de cicle” que feia imprescindible una “renovació profunda” a un vestidor que aquest curs ha guanyat la Copa i que, fins al dia del Granada, estaven a la pole per guanyar el títol de Lliga. En aquell partit els andalusos van capgirar el marcador i van acabar guanyant al Camp Nou. Seria l’inici d’una caiguda en picat dels blaugranes: de les últimes cinc jornades només han guanyat un partit, n’han empatat dos i n’han perdut dos. Han sumat 5 punts de 15 possibles, havent marcat 8 gols però havent-ne encaixat 9. “A l’agost tots hauríem signat fer la temporada que hem fet. No ha sigut una mala temporada sabent totes les circumstàncies que hem tingut en contra”, deia l’entrenador, que donava valor a la Copa i al fet d’haver assegurat la classificació per a la Champions ja fa moltes jornades.

L’últim repte de l’Eibar

A l’altre costat, l’Eibar, que va certificar el descens a l'última jornada després de perdre contra el València. Tot i així, l’equip basc té un bon al·licient per jugar al màxim de les seves possibilitats contra el Barça: mai l’ha guanyat en les set temporades que ha estat a Primera Divisió. Els 13 precedents són 11 triomfs blaugranes i dos empats: un a casa i un al Camp Nou. L’entrenador, José Luis Mendilibar, tan sols té les baixes d’Edu Expósito i Atienza.

stats