Barça
Esports Barça 13/06/2011

Míchel: "El Barça de Guardiola ha revolucionat el futbol"

L'exentrenador del Getafe creu que el joc de toc i combinació del Barça actual "ha suposat una revolució en el futbol" i opina que Mourinho, en la seva faceta d'entrenador, té "el dret a demanar"

Agències
2 min

MadridJosé Miguel González, 'Míchel', s'ha desfet en elogis al futbol del Barça. "El Barça de Guardiola ha suposat una revolució al futbol. No han donat ni un pas enrere i han envoltat la pilota de magnífics protagonistes que han sabut donar-li el tracte adequat. Aquest estil no tindria vigència ni actualitat sense alguns aspectes importants individuals dels seus jugadors: el caràcter i la insistència a ser millors", assenyala Míchel en una entrevista al portal Terra.

A més, assumeix que el futbol blaugrana hauria de ser "una il·lusió", ja que combina "un resultat positiu amb una bona posada en escena". "L'assumpte s'ha simplificat amb aquestes demostracions d'Espanya i Barça. Guanya qui juga bé d'acord amb els seus recursos. Sense misteris", adverteix. Però, Míchel reconeix que avala també el model de "replegament i contraatac", que per ell és "una altra forma d'atacar", ja que si s'aplica a través del "treball diari i la convicció" pot també ser "eficaç".

D'altra banda, explica que li sembla "normal" que tècnics com José Mourinho vulguin tenir "més control dins del club". "Un està en el dret de demanar. Mourinho coneix i pensa desenvolupar les seves idees i mètodes en un club que l'accepta. El que s'hauria de revisar -i segur que ho han fet- perquè la decisió tingui estabilitat en el temps, és que les dues parts vagin en la mateixa direcció per estil i valors a desenvolupar", afegeix.

A més, el madrileny assenyala el planter com "la solució" als problemes econòmics actuals. "Si mirem amb objectivitat el trist panorama econòmic actual entendrem amb més facilitat de què parlem. Al llarg dels últims anys hi ha hagut una cosa curiosa i puntual: menys recursos econòmics, més jugadors espanyols que participen de manera protagonista en els seus clubs, més que en sortien a l'exterior i millors resultats esportius de la nostra selecció", aclareix. En aquest sentit, Míchel apunta que tot i que a Espanya el planter es cuida "molt bé", no acaba d'haver-hi una transmissió de talents, ja que normalment "es talla la progressió".

Míchel admet que després del seu recent comiat del Getafe no espera estar "gaire temps sense equip". "L'assumpte d'estar parat en cap cas, perquè sense feina em dedicaré a millorar, enriquir i aprendre en aspectes on sempre es pot millorar. La meva inquietud servirà d'esperó per no deixar d'evolucionar", ha recalcat.

stats