29/06/2022

És normal que Xavi estigui preocupat

2 min
Xavi Hernandez

Xavi, Jordi Cruyff i companyia van començar la planificació de la pròxima temporada al mes de febrer sabent que el seu projecte tenia urgències evidents per poder aspirar a créixer. Les necessitats estaven clares i el full de ruta, dibuixat: altes, baixes i, fins i tot, plans B i C. Després d’un final de curs decebedor marcat per la baixada del suflé futbolístic, Xavi era conscient que calia millorar les prestacions de l’equip per poder implementar el seu ideari amb més jugadors capaços d’entendre’l. Després d’haver aterrat al novembre i jugar amb una plantilla dissenyada per altres, ara sí que, per fi, tindria veu i vot per fer-la evolucionar de debò. Tot i així, la dura realitat del club s’està imposant a cada minut i, malgrat que el sol de l’estiu ja escalfa, els plans de l’entrenador continuen pràcticament congelats. Per les escletxes del Camp Nou se sent un brogit que demana paciència.

El cas és que dilluns arrencarà la pretemporada i el més calent és a l’aigüera. Tots els actors de l’auca saben, a aquestes altures de la pel·lícula, que el mes de juliol serà llarg, farragós i pendent de la calculadora per generar fair play abans del dia 31. Sense fer tota aquesta feina en les setmanes que venen, no es podran inscriure jugadors. Una feina que fa mesos que s’hauria pogut anar avançant, però, una vegada més, no s’ha treballat amb prou previsió. L’últim partit de Lliga va jugar-se el 22 de maig, però el Barça viu atrapat en el temps. Ara s’haurà de concretar tot jugant al risc i a l’èpica del patiment final, com si fos una òpera de Wagner. Als despatxos, avui dia, encara no saben quins passos seguiran: més enllà de Sixth Street, no han decidit si activaran totes les palanques que tenen aprovades, ni amb qui. Per què s’hauria de saber? Qui té pressa? Bah!, exagerats.

El gran objectiu de l’estiu, el golejador Lewandowski, espera que el Barça s’hi posi seriosament després d’haver-se mullat molt més del que han fet molts futbolistes per marxar d’un club. El seu representant ven optimisme i parla d’ofertes del Barça al Bayern per amanir-ho amb una mica de pressió, però està clar que la partida està lluny d’acabar-se perquè ara mateix encara no es donen les condicions per fitxar-lo. De Bernardo Silva o Koundé, més val ni parlar-ne, perquè ara per ara només són il·lusions utòpiques. Mentre el club empeny De Jong al Manchester United, s’ha prioritzat parlar amb l’amic Jorge Mendes per col·locar Carlos Soler. És normal que, veient el panorama, Xavi estigui preocupat.

stats