Mundial de Clubs
Esports Barça 15/12/2011

El traumatòleg Ángel Villamor creu que David Villa podria començar a entrenar-se d'aquí un mes i mig

El traumatòleg madrileny explica que tot depèn de la zona en què es trobi la fractura del jugador del Barça

Efe
2 min
David Villa.

MadridEl traumatòleg madrileny Ángel Villamor ha explicat que, depenent de la zona en què es trobi la fractura del jugador del Barça David Villa, aquest podria començar a entrenar-se d'aquí un mes i mig.

"És important saber en quina zona es troba la fractura (de tíbia), ja que ni la intervenció ni la rehabilitació és la mateixa, però la fractura més freqüent sol ser a l'altura del turmell, que és la menys greu", ha indicat.

"Aquesta lesió es produeix en una zona que té molt reg sanguini i sol consolidar bastant bé, ja que és una operació senzilla, en què s'implanta una placa i des de l'endemà es pot començar la rehabilitació", ha explicat Ángel Villamor.

"En aquest tipus de fractura, com que la rehabilitació comença l'endemà, es manté una bona mobilitat i el to muscular, per la qual cosa habitualment en un mes o mes i mig ja s'ha format el call i es pot començar a entrenar. I més o menys en un altre mes, en funció de la confiança de l'esportista, es podria començar a jugar", ha assegurat Villamor.

"Per contra, si la fractura és a l'altura de la meitat de la tíbia caldria parlar d'un procés més llarg, ja que en aquest tipus d'intervenció es col·loca un clau endomedul·lar i es necessiten al voltant de dos mesos i mig perquè es formi call i es consolidi la fractura", ha comentat.

"És llavors quan es pot començar a entrenar, i requereix un mes o una mica més començar novament a jugar", ha continuat el metge, que ha realitzat aquestes precisions després d'aclarir que en aquest moment desconeix el tipus de fractura exacta que pateix el davanter del Barcelona.

stats