Esports Barça 28/09/2011

Els orígens de Messi passen per La Noguera

El futbolista té arrels catalanes, segons un llibre que ha publicat el periodista Joan Valls

Ara
1 min
Messi.

BarcelonaLeo Messi va tenir un besavi de Bellcaire d'Urgell i una besàvia a Os de Balaguer i, per tant, les seves arrels són catalanes. Així ho explica el periodista de TV3 Joan Valls al llibre "Inhòspits" (Angle editorial). Les arrels de l'astre argentí se situen a aquest poble de La Noguera, igual que en molts altres llocs del món, segons l'arbre geneològic de la seva família.

Segons relata l'autor i recull el 3/24, la pista que prova aquest fet és que el seu besavi català va conèixer la besàvia en un viatge a l'Argentina. Una de les seves filles, es va casar amb Eusebio Messi, que és l'avi del jugador blaugrana. Coneixent aquestes dades, el poble vol intentar que el jugador s'hi acosti. Mentrestant, guarden les proves de la relació amb Messi.

Pel que fa a la seva besàvia, aquesta era de Blancafort de Noguera, al municipi d'Os de Balaguer. Un germà d'aquesta besàvia se'n va anar a Balaguer i allà la seva família espera recuperar la relació que en el seu moment van tenir amb la família Messi.

stats